FCK vill tillbaka till fyran

Idag lördag kan FC Komarken vinna serien.

Då krävs en seger – och lite hjälp från andra.

United Africa leder division 5A med ett poäng. FC Komarken, vårens obestridliga vinnarlag, är tvåa. Idag lördag väntar Utbynäs hemma på Kongevi. United Africa möter Bosona. I förra omgången möttes Utbynäs och Bosona, och det det slutade med Utbynäs-seger 20–1 (!) …

Frågan är hur bra Bosona står upp mot United Africa.

– Jag blev chockad när jag fick reda på resultatet. 20–1 var inte vad vi hade hoppats på, konstaterar Komarkens tillfälliga tränarlösning Semir Alic.

Sedan Semir, Fredrik Ahola och Kofi Gyan tog över tränarsysslan efter Milan Tanaskovic, har Komarken rest sig upp från sommarens svacka och vunnit alla matcher.

– Det är inte på grund av oss vi vinner. Det är spelarna som gör det. Vi bara hjälper dem att vilja spela fotboll. Och spela den fotboll de kan.

Vad vände trenden?

– Att vi bytte spelsystem till 4-5-1. Så har FC Komarken spelat i alla år, vi vill vinna mitten och det gör vi nu. Fast den största delen är att glädjen är tillbaka i laget. Vi känner ingen press, tar en match i taget, och alla ger 100 procent. Det ger oss energi, menar Semir Alic.

Andraplatsen är säkrad och oavsett utgången i sista matchen, blir det minst kval för Komarken, men det kan också bli direktuppflyttning. Allt beror på hur det går för Göteborgslagen högre upp i seriesystemet, om hur många lag i Göteborgsområdet som åker ur division 3.

– Vi kollar inte på det. Det tar vi sedan. Alla är väldigt taggade.

Semir Alic var både målvakt och målvaktstränare innan han ställde sig vid sidlinjen. Spelarkarriären är ingen han har lagt ner, men den här säsongen har Filip Mattiasson vaktat målet i varje match.

– Filip har gjort det fantastiskt bra och man ändrar inte ett vinnande koncept. Han visar det mer och mer för varje match. Det är kul att vara tränare, fast när man står på kanten vill man och spela. Det vill jag göra i framtiden, säger Semir, som är färdig med tränarrollen – för den här gången – efter säsongen.

Hade ni klarat division 4 idag?

– Jag tror att vi hade klarat det bra. Det är ingen hybris, vi har väldigt spelskickliga fotbollsspelare, som tillsammans gör bra och underhållande matcher.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar