Estetelever sätter upp Fame

Unga människors drömmar om ett artistliv i New York gestaltas i sång, dans och drama på Mimers teater denna veckan. Det är Mimers estetelever som spelar musikalen Fame.

Esteteleverna på Mimers gymnasium visar den här veckan upp sitt avslutningsarbete, musikalen Fame, på Mimers Teater. Kungälvs-Posten var på genrepet på måndagen.

– Vi tolkar musikalen på svenska, med låtar som kanske inte är välkända här. Karaktärerna skiljer sig lite från filmen. Vi har analyserat dem, de har en lite annan tappning, säger Jenna Nyman, som läser inriktningen musik och spelar Miss Sherman.

I Fame får vi följa unga elever på High school, performance and arts i New York. Det handlar om livsöden och framtidsdrömmar. En av eleverna är Sereena och hon spelas av Linn Sörensson, på estetiska programmet musikal.

– Hon är väldigt flickig och blir störtkär i en kille som hon inte riktigt får. Hon får kämpa. Hon går teaterlinjen. Det är väldig roligt att spela henne. Hon är naiv, påhittig och intressant.

Kan du känna igen dig i hennes artistdröm?

– Ja, fast jag vill bli musikartist. Jag tror att det är svårt, man får kämpa, men det är nog värt det.

Hur känns det inför premiären?

– Jätteroligt. Det är spännande, men nervöst att göra en sådan här stor grej.

Eleverna har jobbat med projektet sedan innan jul, men sista tiden har varit mest intensiv, säger Joel Wahlström. Han spelar bas och gitarr i orkestern.

– Det har blivit mycket rep de senaste veckorna och ett hårt jobb att få ihop allting. Men det har gått bra, säger Wahlström.

– Så här stora produktioner gör vi inte så ofta. Det är en utmaning och man kan utvecklas ännu mer, det är jätteroligt.

Tänker du dig en framtid som basist?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Men jag har inte riktigt planerat framtiden. Vill man komma fram måste man kämpa järnet. Vissa tar det mer seriöst än andra här. Men intresset är samma för alla.

Även elever som läser inriktningen media är involverade i projektet. Några har fotograferat artisterna och ställer ut bilderna utanför teatern. John Håkansson är en av dem som gjort en film.

– Vi har gjort ett intro till musikalen. På en filmduk visar vi upp olika karaktärer. Man få en liten blick på hur de har det hemma och så där, innan musikalen startar.

Nu är det genrep på scenen idag. Vad känner du inför morgondagens premiär?

– Jag litar på dem som står på scenen. Det kommer bli bra. Det är ingen tvivel om det, säger John Håkansson.

Camilla Walldán

redaktion@kungalvsposten.se

Fakta

Fame

Plats: Mimers Teater

Dag och tid:

14/3 – 16/3 kl 13.00

15/3 och 16/3 kl 19.00

Relaterade artiklar
Fler artiklar