Erika Bitanji läser på Mimers gymnasium och deltar i Idol 2017. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Erika vidare i Idol efter hyllat uppträdande

Idolen Erika Bitanji tolkade låten Titanium i fredagens program. Efter uppträdandet fick hon fin kritik av juryn. ”Du är en av mina favoriter”, sa Alexander Kronlund.

– ”Vad är det du säger”, var det enda jag kunde tänka. Det är så mycket som händer runt omkring och det var svårt att ta in. Men det känns självklart jätte bra, säger Erika.

Inför framträdandet var hon nervös, men nervositeten försvann fort. I publiken satt familjen och hela klassen från Mimers Hus ES16 och hejade på.

– Alla i klassen är så bra. Jag pratade med dem efteråt och de var stolta allihop, säger Erika.

”Så mycket längtan, kärlek och talang. Så mycket passion”, så sa jurymedlemmen Kishti Tomita efter uppträdandet. Och det var precis det som Erika ville förmedla, då temat för kvällen var ”det här är jag”.

– Jag ville förmedla lite av min bakgrund och min flytt från Grekland till Sverige. Jag tycker det gick bra, säger Erika.

Hon tycker lite extra mycket om ballader, trots att det beror på humöret vad hon vill sjunga. Nu har hon sjungit två uptempo-låtar och två ballader. Vad det blir på fredag är inte klart än.

– Jag och Hanna valde samma låt så vi lottade och hon fick den. Jag vet inte alls vilken låt jag ska sjunga nu, säger Erika.

Kevin Olsson fick lämna tävlingens andra fredagsfinal, något som förvånade Erika.

– För mig var han topp fem. Jag vill inte tänka mer på det nu, vem som stannar eller vem som åker ut nästa gång. Jag vill bara ”go with the flow”.

Frida Ekborg

Relaterade artiklar
Fler artiklar