Medlemmar ur Ensemble Svea. Foto: Lars-Åke Larsson

Ensemble Svea bjöd på underhållning

Logen Kongahälla - Vasa Orden av Amerika.

Vasa Orden av Amerika är en svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation som bland annat har till uppgift att upprätthålla kontakter med svenskättlingar i USA och Kanada.

Logen Kongahälla, i Kungälv, är då en av de olika lokalloger som finns runt om i Sverige och lördagen den 20 januari avhölls årsmötet på Restaurang Fars Hatt med efterföljande god supé.

Årsmötesförhandlingarna genomfördes utan anmärkningar, styrelsen omvaldes och fick förnyat förtroende.

Efter vi avnjutit den goda supén underhöll medlemmar ur Ensemble Sve:a från Kulturfilurens körakademi. Sve:a står för Svenska Vokalensemblen: Aoide. Aoide var i antikens grekiska mytologi namnet på en av de tre ursprungliga musorna och sångens gudinna. Kören framförde a´capella medeltid och nutida verk, allt från Fångarnas kör ur Nebukadnessar till Så skimrande var aldrig havet, blandat med sakrala bönestycken. Att de klockrena rösterna hämtat inspiration från sångens gudinna rådde ingen tvekan om. Sammankomsten avslutades med en god kopp kaffe och en stunds samspråk kring borden. Vi alla närvarande kunde se tillbaka på en fin gemenskap denna kväll.

Rolf Claesson

Relaterade artiklar
Fler artiklar