Lars Erik Frendberg bjöd på visstund hos Hermansby PRO. Foto: Maj Wedholm

En visstund med Frendberg  

Hermansby PRO

På morgonen ligger åkrar, ängar och hagar vita av frost. På en parkering står en man och skrapar bilrutan. Är det en tidig vinter som nu har kommit till vår bygd. Nej, någon timma senare lyser solen från en klarblå himmel och utetemperaturen har stigit till tio grader.

En strålande oktoberförmiddag och det är dags att åka iväg för en trivselträff hos Hermansby PRO förening i Inlandsgården.

När vi en halv timma före utsatt tid kommer till parkeringen är där redan många bilar parkerade och inne är det fullt sorl av medlemmar.

Så blir det dags för vår ordförande Bernt Nordqvist att hälsa dagens underhållare välkommen och denne bekantingen finns inte på scen, han finns på vår nivå. Lars Erik Frendberg trivs bäst då han får röra sig bland  sin publik och så framföra de sånger och de historier som står  på repertoaren.

Lars Erik Inleder med att alluderande på utsikten genom fönstren sjunga Arne i Boras finstämda visa Gula höstlöv. Vi lyssnar till kända melodier som många andra artister gjort som: Buona sera, Vi skall gå hand i hand och Good luck charm. Mellan sina melodier berättar Lars Erik historier såväl sanna som rena anekdoter, han berättar om när han som helt ung deltog i den då så populära Okändas Revy och hur det var att uppträda på sådana ställen som Härlanda fängelset. Han har många textförfattare att referera till alltifrån Lasse Dahlqvist till Elvis Presley och med paradnumret, imiterande  Elvis, slutar Lars Erik sitt framträdande – tror han – men vår ordförande får efter våra ihärdiga applåder fram ett extranummer som blir: When the Saints comes marching in.

Nu blir dags för ”Fika” och köket konkurerar nu starkt med legendariska ”Köttbullekafeét”. Vi låter oss väl smaka medan Marianne säljer lotter och tjôtet genljuder i lokalen.

Tack för i dag och hemgång för många då det vackra höstvädret har bytts ut till grådis.

Många av oss stannar kvar i Inlandsgården för att träna in turerna i ”Flotter achter”.

Gerhard Andersson

Relaterade artiklar
Fler artiklar