En person död i villabrand

En våldsam brand utbröt under lördagskvällen i en villa i Hålta.

– Det brinner för fullt och man har anträffat en avliden person där inne, säger Per Sahlgren på polisen.

Larmet kom strax efter klockan 19. En kraftig brand rasade i ett hus i Kulperöd/Gullbringa. När räddningstjänsten gick in med rökdykare påträffades en kropp i huset.

– De anhöriga till den som är skriven på adressen är underrättade men vi vet ännu inte vem den avlidna är, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl på polisen region väst, till Kungälvs-Posten vid halv nio-tiden.

Klockan 23 brann det fortfarande i byggnaden.

– Hela villan är mer eller mindre nedbrunnen men det brinner fortfarande med öppna lågor. Men läget är stabilt och det är ingen spridningsrisk, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare på Bohus räddningstjänstförbund.

Han berättar att villan var totalt övertänd när de kom fram.

– Vi fick information om att det saknades en person och då sökte vi där vi trodde att personen kunde vara. Men med tanke på den kraftiga branden och rasrisken kunde vi inte göra något. Senare hittade vi personen i en annan del av byggnaden, säger Kristoffer Gottlieb.

Runt 25 brandmän arbetade med branden på plats.

– Vi kommer att vara kvar under natten för kontroll och eftersläckning. När vårt arbete är klart lämnar vi och då kan polisen göra sin undersökning.

Platsen är avspärrad och tekniker kommer att jobba där under söndagen.

En förundersökning om mordbrand har också inletts, vilket är standard vid denna typ av händelser.

Jacob Humlén

jacob.humlen@kungalvsposten.se