Varje söndag träffas hundägare vid motionscentralen Kotten för att promenera och umgås med sina hundar. Det är Victoria Bengtsson som dragit igång initiativet. Foto: Privat/Arkiv.

”En fantastisk chans för hundarna att umgås”

Hundentusiasten Victoria Bengtsson har dragit igång med öppna träffar för alla som vill promenera, umgås och träna med sina hundar.

– Det har varit alla möjliga raser med, säger hon.

När startade du med hundträffarna?

– Jag började veckan innan jul så vi har hunnit ha det tre gånger. Än så länge har det varit tio till femton hundar varje gång. Vi har gått en promenad och sen har vi kört två övningar efteråt. Det har varit lättare kontaktövningar, som slalom och ögonkontakt, där vi jobbar tillsammans med hundarna och har roligt.

Varför drog du igång det här ?

– Från början var det ett initiativ som en kär vän till mig startade i Skövde 2009. Han började gå med tio hundar och sen ökade det allt eftersom. Nu är dem i snitt 40, 50 hundar varje vecka! Jag tycker det är en fantastisk chans för hundägare att samlas, dela erfarenheter och umgås och för hundarna att träffa andra hundar. Man går dit och tar en promenad tillsammans i lugn och ro och tränar på det man behöver. Jag finns där som ett stöd hela tiden. Det är gratis och ingen anmälan, alla kan vara med!

Var går ni någonstans?

– Vi samlas varje söndag klockan fyra vid Kotten i Fontin och sen går vi en slinga på 2,5 kilometer. Den är upplyst och en lagom promenad för alla åldrar. Det har varit alla möjliga raser med, chihuahuor, blandraser, stora hundar, valpar. Jag går med min amstaff som är åtta år.

Hur länge har du hållit på med hundar?

– Jag har varit aktiv inom hund i ungefär 10 år. Jag har tävlat i rallylydnad, vanlig lydnad, viltspår, bruks, freestyle, personspår. Jag har gjort lite allt möjligt och håller privatlektioner också.

Vad är planen framöver?

– Det är att ha promenader varje söndag året om, hundarna behöver ju komma ut. Jag är där hela tiden, även om det bara kommer en eller två hundar. Är det några avvikelser så skriver jag det i vår facebookgrupp: Walking with dogs Kungälv.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar