Arkivfoto

Elva misstänkta för narkotikabrott efter polisinsats

Elva personer misstänks för narkotikabrott däribland fyra unga män som hittades i en bil. Det blev resultatet efter polisens insats mot narkotika i förra veckan.

Insatserna mot narkotika är en del i det medborgarlöfte som polisen gett invånarna i både Kungälv och Ale och förra veckans insats syns också i statistiken. I Kungälv är det totalt elva personer som nu är misstänkta för någon form av narkotikabrott efter helgens ingripande.

Läs mer: Här är polisens löften till Kungälvsborna

– Så är det med narkotikabrott. Om man inte jobbar mot det och gör insatser så kommer inte anmälningarna in. Det är inte som med inbrott när folk anmäler till oss vad som hänt. Men man märker att det finns ett behov när vi gör insatser, säger Mahlin Engstrand på polisen.

Bland de personer som rapporterades för brott i helgen märks en man i 30-årsåldern som polisen kontrollerade på busstationen på fredagseftermiddagen. Personen misstänktes för att vara påverkad av narkotika och snabbtestet gav positivt utslag för THC, som finns i cannabis, men också för amfetamin. Polisen gjorde också en husrannsakan hos mannen och hittade också vad man misstänker är stöldgods i ett garage.

– Han misstänks för häleri och vi tar godset tas i beslag. Det ska handla om tre mopeder och en fyrhjuling, säger Engstrand.

På fredagskvällen kontrollerade polisen också en stillastående bil på Trollhättevägen. I bilen fanns fyra män, alla mellan 20 och 30 år gamla. De fyra männens snabbtest gav utslag för olika narkotika i form av cannabis, kokain och amfetamin.

Tidigare på fredagskvällen hade också en moped stoppats i Ytterby där föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för narkotikabrott eget bruk och rattfylla genom droger. På mopeden fanns också en passagerare i samma ålder som också misstänks för narkotikabrott eget bruk. På honom hittar man också två små påsar med vad man misstänker är narkotika och en batong som gör att han också misstänks för brott mot knivlagen.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Fakta: Helgens narkotikainsats i Kungalv

– Totalt elva personer är misstänkta för narkotikabrott

– Samtliga är misstänkta för narkotikabrott eget bruk

– Två personer är också misstänkta för drograttfyllor och en för innehav

Relaterade artiklar
Fler artiklar