Foto: Linus Olsson

Dubbla trafikolyckor på Marstrandsvägen 

En trafikolycka inträffade på onsdagsförmiddagen på Marstrandsvägen vid korsningen mot Rollsbovägen. En personbil och en buss kolliderade. Inte långt efter hamnade en personbil i diket efter ytterligare en olycka. Nu uppmanar polisen trafikanter att sänka hastigheten vid olycksplatser.

Den första olyckan inträffade vid 10.09. En personbil bromsade och en buss körde in i bilens baksida. Föraren av personbilen klagade på rygg- och nacksmärtor och avfördes med ambulans till Kungälvs sjukhus för kontroll.

Även busschaffören klagade på smärtor i mage och bröst och uppsökte läkarvård. Både bussen och och personbilen fick skador men behövde inte bärgas från platsen.  

Strax efter, vid 10.30-tiden, inträffade ytterligare en trafikolycka på samma plats. Det var när en polis stod och dirigerade trafiken efter den första olyckan som en bilist inte såg polisens uppmaning att sänka farten förbi olycksplatsen.

Föraren fick dock stopp lite längre fram på vägen. Strax efteråt kom en annan bilist som inte hann stanna för det stillastående fordonet och körde in i bilen och vidare ner i diket.

Föraren i den påkörande bilen fördes till Kungälvs sjukhus med smärtor i bröst, rygg och buk. Föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

Polisen riktar nu också en extra uppmaning till trafikanter att sänka hastigheten när de passerar olycksplatser eller vägarbeten.

Linus Annlöv

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar