Emil bjöd på musikaliska pärlor med sitt dragspel. Foto: Lisbeth Samuelsson

Dragspelsmusik på tisdagsträffen

PRO Kungälv

Idag är det en dag där molntäcket ligger tätt och det känns lite ruggigt i största allmänhet, alltså inte så lockande dag att vara ute i, så därför passade det jättebra att ta sig till Kvarnkullen för att lyssna till Emil från Kärna som vi träffat förut och ser fram emot att träffa igen.

Vi blev till slut runt 80 personer som bänkade sig kring de trevligt dukade borden på Kvarnkullen.

Margaretha hälsade alla varmt välkomna och vände sig till Emil som fanns på plats på scenen och hälsade även honom varmt välkommen tillbaka till oss.

Emil startade upp med att berätta att han ju kom ifrån Kärna men nu blivit Kungälvsbo  och att hans program skulle bestå av en bukett av olika visor, så första visan blev  en gammal låt av Björn och Benny nämligen ”Hej gamle man”. En härlig låt som dessa båda herrar skrev innan de bildade gruppen ABBA. Efter den kom ”Skomakar-Anton” som är skriven av Hasse Andersson men som Alf Robertsson gjorde en hit av på Svensktoppen.

Emil bjöd på många härliga pärlor som ”Beatrice Aurore” och ”Flickan från Backafall”, som följdes av en gammal sång som kanske beskriver den oroliga tid som vi lever i idag och som Anita Lindblom sjöng ofta när det begav sig nämligen ”Balladen om den blå baskern” Texten handlar om en svensk soldat i FN:s blå basker.

Emil berättade att han blivit utsedd till Evert Taube-stipendiat av Evert Taubesällskapet Västanvind, och han sjöng för oss den visa av Evert som gav honom detta, nämligen ”Balladen om Mary Strand.”

”Jag väntar vid min stockeld” av Dan Andersson kom härnäst, och därefter vi fick vara med och sjunga i Kjell Krages melodi ”Anne-Marie”

Till sist vad det ändå så, som Emil uttryckte det, dags att knyta ihop säcken och  sjunga den avslutade melodin och det  blev ”En sång en gång för länge länge sen” En sång som Jan Malmsjö gjorde till sin. Det blev långa och varma applåder från oss alla så det blev även ett extranummer, nämligen ”Det förskräckliga levernet på caféet” av Gustaf Fröding. Många applåder följde igen. Emil är en mjuk och härlig underhållare och det var underbart att lyssna till  honom när han sjöng och ackompanjerade sig på sitt  dragspel, så vi sade alla. Varmt välkommen tillbaka!

Nu fick vi lite information av Margaretha samtidigt som hon även idag hälsade två nya medlemmar välkomna. Det är så roligt att vi blir fler.

Efter lottdragningen med kaffevinster kom smörgåsar och kaffe fram på borden och pratet kom igång.

Som alltid tar även trevliga stunder slut, så även denna, så till slut var det dags att säga hej och ta sig ut i det lite disiga och lite småregniga vädret.

Ute i korridoren satt ett stort antal PRO:are och väntade på att få komma in i lokalen och dansa till Hazzes som stod för dansmusiken idag.

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar