Diseröd väntar ännu på sin första seger

Åtta matcher och bara en poäng. Men trots en tung säsongsinledning är grabbarna i nystartade Diseröd SK långt ifrån nedslagna.
– Det är många matcher kvar, så någon seger ska vi nog kunna ta, säger lagkaptenen Charlie Sköld.

Fotboll
Division 7D
Diseröds SK–Backatorp
0–2 (0–1) 

Åtta tappra åskådare trotsade lördagens duggregn för division 7-matchen mellan Diseröd och Backatorp. Enligt förbundets hemsida skulle den spelas på Diserödsplan – en gräsyta som visade sig svår att finna.
– Den finns inte. Vi kallade vår hemmaplan för Diserödsplan innan vi visste var vi skulle spela. Nu spelar vi på Skarpe Nord, det har bara inte blivit ändrat, säger Simon Andreasson, en av grundarna till klubben.
En sådan skönhetsfläck blir förlåten i den lägsta serien. Precis som felinkast, västar som matchdräkt och feltajmade glidtacklingar på det våta konstgräset.
Gästande Backatorp tog ledningen redan i den andra minuten. Diseröd hade svårt att skapa målchanser och i mitten av andra halvlek fick målvakten Simon Johansson släppa ännu en boll bakom sig. Efter ett inspel från höger kunde Backatorps anfallare säkert placera in 0–2 vilket också blev slutresultatet. De västbeklädda Hisingsborna hade dessförinnan haft flera heta chanser, bland annat en klockren nick i ribban.
– Jag tycker att vi hängde på bra och jag trodde att de skulle göra fler mål. Vi kämpade på bra så jag är rätt nöjd med matchen ändå, säger lagkaptenen och mittfältaren Charlie Sköld som var en av Diseröds bästa på planen.
DSK startades främst för att ha roligt och laget består av spelare födda 1990-1995. Jungfrusäsongen innehåller så här långt bara en poäng och det har visat sig att det unga laget haft svårt att stå emot motståndarnas tunga och äldre ”gubbar”.
– De är lite bättre i närkamperna, åtminstone än de små i vårt lag. Det är tufft, se på den lille där, han har ingen chans, skämtar Simon Andreasson om en lagkamrat som sitter i avbytarbåset efter matchen.
På pappret är de 22 spelare, men till lördagens match fick de bara ihop till en avbytare.
– Om vi fortsätter att kämpa och folk kommer ner på träningarna så kan det bli seriöst. De flesta kommer bara på matcherna och skiter i träningarna, säger Charlie Sköld.
Simon Andreasson berättar att det administrativa arbetet för den nya klubben fungerar och att han ser positivt på framtiden.
– I år handlar det om att få igång allt och få in lite gubbar. Jag ser en fortsättning för klubben och vi fortsätter nästa år. Det verkar finnas ett intresse att spela vidare.
Bara en sak som återstår då – att vinna en match.

Jonas Bengtsson