Berin Hadzic, Ahmed Alahmed och Amanch Ali med mentorn Parker Ayewubo, socialt ansvarig i FC Komarken. Foto: Katarina Berg

Det regnar priser över FC Komarken

På tisdagskvällen fick FC Komarken årets Fredkullapris.

Ikväll delar Svenska fotbollsförbundet ut pris till föreningen i samband med matchen mellan Häcken och Halmstad på Bravida Arena.


Med på arenan för att ta emot priset i halvtid finns förutom socialt ansvarige Parker Ayewubo och Juan Echenique Ferrari också ett antal barn från Sandbackaskolan, med förebilderna 13-åringarna Amanch Ali, Berin Hadzic och Ahmed Alahmed i spetsen.

Just dessa killar är också med och arrangerar Barnens dag i Komarken 3 juni, ett evenemang ni kan läsa mer om i Kungälvs-Posten på fredag. Stora dragplåstret då blir artisten Kaliffa, känd bland annat från bandet Hoffmaestro. Med arrangemanget hoppas Amanch, Berin och Ahmed att Kungälvsborna ska få en annan mer positiv bild av Komarken.

Motverkar diskriminering

Det lokala fredspriset Fredkullapriset tilldelas FC Komarken för att föreningen sedan 2007 ”…motverkat diskriminering och rasism med fotboll som plattform.” Bakom priset som består av 5000 kronor och en akvarell av Birgitta Arkenback, står Fredsrörelsen i Kungälv.

Kvällens pris delar Svenska fotbollsförbundet ut inom ramen för projektet ”Alla är olika – olika är bra.”

– Vi får detta tack vare vårt sociala arbete, säger Parker Ayewubo som tillsammans med Juan Echenique Ferrari har valt att ta med sig ett antal elever som har jobbat mot mobbning i ett projekt på Sandbackaskolan.

– Det är barnen som förtjänar det här priset, menar Parker som självklart är stolt över alla utmärkelser.

Katarina Berg

0303-20 68 28

Relaterade artiklar
Fler artiklar