Galet glad. Antonina Kobylinski Kihlgren och hennes radiostation Pirate Rock får utmärkelsen ”Årets uppstickare” av Företagarna i Kungälv. – Det här är världens största high-five, säger Antonina om priset. Foto: Charlotte Gad

”Det här är världens största high-five”

”Pirate Rock sätter Kungälv på Sverigekartan. De står för en grymt bra blandning av rockmusiken och vill sprida glädje”. Så lyder delar av motiveringen utmärkelse av ”Årets uppstickare”. Och på radiostationen hördes segervrål.

– Jag blev så glad att jag nästan började gråta. Det här är jättekul. Vi har lagt ner blod, svett, skratt och tårar för det här. Det är världens största higt-five. Jag är superstolt och jättetacksam, säger en mycket glad Antonina Kobylinski Kihlgren när Kungälvs-Posten besöker henne under onsdagen på radiostationen i samma byggnad som Älvsmagasinet, med utsikt över Nordre älv. 

Intervjua Kiss

Nu får äntligen radiostationen kred för sina program när de tilldelas utmärkelsen ”Årets uppstickare” av Företagarna i Kungälv.

Priset delades ut under Näringslivets dag på Marstrands Havshotell i torsdags kväll.

– Vilken ära att få ett sådant pris, säger Antonina som även är strålande glad för att hon ska intervjua Tommy Thayer, gitarrist i det amerikanska hårdrockbandet Kiss, under eftermiddagen.

LÄS MER: Osminkad intervju med Kiss

Pirate Rock är en radiostation som spelar rock, metal, punk och även en del osignad rockmusik.

Radiostationen startades av Antonina Kobylinski Kihlgren, Stefan Kobylinski och Jimmy Geft.

– Det puttrade igång i mitt kök för fyra år sedan, säger Antonina som tidigare var programledare på Mix Megapol i Göteborg och Bandit Rock.

Tillsammans med Christian Berntsson kör hon morgonshow varje dag på 95,4 i Kungälv och Ale. 90,7 i Göteborg och Mölndal.

– Jag är så stolt över det vi gör. Jag ger allt.  Vi är den enda rena rockradiostationen. Vi hörs från Stenungsund till Kungsbacka. En så där go’ cirkel. Vi har införskaffat en app som man kan ladda ner.

30 sommarpratare

Och de har mycket på gång. De har påbörjat samarbete med Frölunda hockey och i år satsar de på 30 sommarpratare.

– Vi kickar igång efter midsommar. Sommarpratarna är laddade, det är galet kul, säger Antonina.

Sommarprogrammet körs både på för- och eftermiddagar och man kan också lyssnas efteråt på hemsidan. 

Pirate Rock har cirka 25 000 lyssnare om dagen i Kungälv och Ale. Under början av året tog radiostationen även över frekvens Mölndal på 90,7 där även Göteborgare och Kungsbackabor kan höra dem.

Levererar en känsla

Men utan sin pappa Stefan Kobylinski och andra eldsjälar hade radiostationen inte funnits menar Antonina.

– Jag hade inte klarat det här utan min pappa. Från start har vi haft med eldsjälar, utan dem hade vi varit där vi är idag. 

– Jag älskar det här. Att snacka lite skit och spela rock. Jag är en glad person och vi levererar en känsla, det är det det handlar om. Vi gör din dag lite bättre. Pirate rock är min familj, säger Antonina Kobylinski-Kihlgren.

Charlotte Gad

redaktionkungälvsposten.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar