De går till final

KP:s melloexpert Magnus Rosell rapporterar från genrepet i Scandinavium och tippar utgången i första deltävlingen i Göteborg.

Veckan började dramatiskt med att Anna Books bidrag ”Himmel för två” blev diskat minuter innan den stora Välkomstfesten. Låten var inskickad till Moldaviens uttagning till Eurovision 2014 och publicerad på nätet, vilket är emot tävlingens regler. Enligt Christer Björkman var Anna Book förkrossad över att inte få delta i tävlingen och Anna lyste med sin frånvaro på Välkomstfesten. De andra artisterna verkade dock trivas på festen, där det bjöds på skaldjursplatå och bubbel.

Under torsdagen och fredagen repade artisterna i arenan. Samir och Viktor verkade ha tagit sånglektioner sen förra året och var säkrare på scenen. Pernilla Andersson framförde sin visa stillsamt och säkert. Ace Wilder bjöd på en nyskapande scenshow och genomförde repen stabilt. Albin och Mattias verkade ha skoj på scenen och framförde sin låt med ett väldigt enkelt nummer. Mimi Werner var en positiv överraskning för mig. Det svängde rejält om hennes pop-country dänga och sågspån yrde från scenen när dansarna bjöd på lite linedance. Den gamle Idol-deltagaren Robin Bengtsson kändes lite nervös och stel under de första repen men har under veckan vuxit till en av favoriterna. Framförallt efter det publika genrepet igår då han rev ner mycket applåder bland publiken. 

Jag tror det blir en hård kamp om finalplatserna på lördag. Ace Wilder och Samir & Viktor ligger nog bäst till men Robin Bengtsson är en stark utmanare. Jag tror Albin och Mattias följer med Robin till Andra Chansen och Mimi och Pernilla får lämna tävlingen. Anna Book kommer framföra sitt bidrag som gästartist i kvällens program och hyllas för 30 års schlager hängivenhet, dessutom är Jonas Gardells schlagerskola tillbaka! Missa inte!

Magnus Rosell