Coop stänger butiken på Strandgatan

Coop Väst har beslutat att avveckla Coop på Strandgatan i Kungälv. Detta efter att försäljningen har gått med förlust under en längre tid.

29 november blir den sista försäljningsdagen för Coop Strandgatan i Kungälv. Det meddelar Coop Väst på tisdagen. En av anledningarna till att de har valt att stänga ner butiken är att de under en längre tid har gått med förlust.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga ner butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. De senaste åren har vi jobbat med olika initiativ för att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen, säger regionchef Lena Filhage i ett pressmeddelande.

I dagsläget är det svårt att säga vad som kommer att hända med de elva anställda som Coop Strandgatan har i dag. Coop Väst har en pågående diskussion med facket.

– Vi kommer att göra allt för att ta hand om våra kollegor, säger Lena Filhage i pressmeddelandet.

I stället kommer Coop att lägga större fokus på att utveckla erbjudanden i Coop Kongahälla Center. De hänvisar alla tidigare kunder på Strandgatan till den butiken.

Coop Väst har nyligen ställt om 55 tidigare Nettobutiker till Coop, och det är ett fortsatt pågående arbete där planen är att de ska hitta nya lägen efter Västkusten.

Sanna Puoskari

redaktion@kungalvsposten.se