Christoffer gillar utmaningar

Christoffer ”Leboff” Svensson har många bollar i luften. I vinter kommenterar han återigen elitseriebandy.

Att kombinera ett heltidsjobb med att göra andra saker på fritiden kan vara svårt för många. Men inte för Christoffer ”Leboff” Svensson, 24. Han har många strängar på sin lyra.

– Jag gillar att anta utmaningar och jag har lätt att bli uttråkad. Då är det skönt att ha mycket att göra, säger han.

I fjol började Christoffer kommentera elitserie-bandy. Något som han kommer att fortsätta med även i år.

– Jag fick chansen förra året att kommentera ett annandagsderby mellan Vänersborg och Gripen. Den chansen fick jag tack vare att jag har varit speaker och kört klubb-tv för Sportlife Kungälv och IFK Kungälv under en längre tid, berättar han.

Svår sport

StayLive storsatsar inför årets bandysäsong genom att sända samtliga matcher. Och i november kommer man att kunna höra ”Leboffs” röst i åtta av dem.

– Bandy är väl den tuffaste sporten att kommentera. Det går väldigt snabbt och det gäller att man har koll. Sedan om man kan och är intresserad av bandy är det inte så svårt, säger han och fortsätter:

Älskar bandyfolket

– Jag är otroligt tacksam för den här chansen. Att jag får fortsätta att kommentera är ett bevis på att jag har talang och jag jobbar hela tiden med att bli bättre.

Vad betyder bandyn för dig?

– Väldigt mycket. Jag älskar människorna runt sporten. Alla är så vänliga och det blir aldrig några problem mellan supportrarna som det kanske kan bli i andra sporter, säger Christoffer, som också är engagerad i Sportlife Kungälvs nystartade innebandylag för nyanlända.

– Det har gett mig otroligt mycket. Att få se deras glädje. Vi kör varje söndag och kommer att spela serie-spel.

Stor Kungälvssläkt

Att han har ett stort sport-intresse är ingen slump. Christoffer kommer från en välkänd Kungälvssläkt där faster Berit har spelat bandy för Kareby och brodern Stefan var rankad som en av de mest lovande tennis-spelarna i landet på 80-talet.

– Jag är väldigt stolt över min släkt. Jag pratar om dem hela tiden. Vi finns överallt i Kungälv och jag är inte dold här direkt, berättar Christoffer, vars farbror är Reine ”Allgott” Svensson som ingår i duon ”Allgott och Villgott”.

– De var mina största idoler när jag var liten och det var häftigt att få hänga med dem in i backstage. Då var man stolt.

Kristoffer Stiller

0303-374759

redaktion@kungalvsposten.se