Chockad miljonvinnare från Diseröd

Ett hundratal förväntansfulla Romelandabor samlades på Nytorget på torsdagseftermiddagen. De var ägare av lotter hos Postkodlotteriet som delade ut totalt tre miljoner kronor. Kvällens storvinnare blev en överraskad Diserödbo.

När det började skymma på torget var det dags för Postkodlotteriet med Magdalena Graaf i spetsen att avslöja vem som tagit hem storvinsten på en miljon kronor. När namnet ropades ut såg Pernilla Larsson från Diseröd närmast chockad ut över att bli miljonär.

– Det känns helt overkligt.

Vad ska du göra för pengarna? 

– Jag ska göra något roligt med min familj, mina föräldrar och min syster, säger Pernilla till KP.  Kommer ni på skumpa sedan? frågar hon övriga vinnare på scenen, sedan rullar kamerarna igång och hon blir intervjuad av Magdalena Graaf. 

– En miljon kronor! Förstår du vad man kan göra med en miljon kronor, säger Magdalena. 

I själva verket blev det faktiskt lite drygt en miljon kronor, en miljon 44 tusen för att vara exakt. För det var totalt tre miljoner som delades ut på Nytorget från klockan fyra på torsdagseftermiddagen. Då var Postkodlotteriet där med sin Gyllene container och riggad kamerautrustning. De hade bjudit in 143 romelandabor, lottinnehavare med postnummer 442 77, för att dela ut vinster på totalt tre miljoner kronor. En av dem som var där var Birgitta Johansson:

– Ja, vad stod det på den? säger Birgitta och vänder, och tittar på den stora lotten hon just hämtat ut.

– 7664 kronor. Det vann jag på mitt postnummer. Det är spännande.

Hur mycket har du betalt för den tror du?

– Jag har varit med i tio år i alla fall så det har varit en del. Jag har två lotter också. Jag får nog gå tillbaka och säga det, att det här stämmer inte. Jag har betalt in mer, skrattar Birgitta.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det är inga problem. Det löser sig.

Sara Wennergren, från Diseröd, har precis kommit med sina två barn Emil och Olle och måste ställa sig i den långa kön till tältet där lotterna delas ut.

– Vinner vi en miljon köper vi champagne, säger Sara.

Varför har ni en lott?

– Vi har haft en lott ganska länge. Jag kan inte med att säga upp den, för då kommer grannarna att vinna, säger Sara.

– Jag hoppas vi vinner, säger Emil som blivit lovad en resa i så fall.

– Om vi vinner en miljon ska vi åka till Spanien, säger han.

Lotteri-vinsterna delades ut på scenen av Magdalena Graaf och sist ut att avslöjas var vem som vunnit miljonvinsten. Allt spelades in och kommer att sändas i tv4:s program Pyramiden, fredagen 27 oktober, klockan 19.30.

Camilla Walldán

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar