Bygdens trubadurer kom på besök

Hermansby PRO När vi torsdagen den 30 januari beger oss till Inlandsgården för att lyssna till Ingemar ”Fläskholmarn” och Erling med sitt dragspel så är det ett glatt återseende av dessa trevliga män.

Efter att ordföranden Bengt hälsat oss alla 75 medlemmar välkomna var det så dags för dagens underhållare att inta scenen.

Ingemar började med att berätta om Olle-Emils Kongälla-resa med sin far. Sedan blev det melodier av olika slag som ” Gula höstlöv” av Arne i Bora, ”Morfar har berättat” av Lasse Dahlqvist, ”Gunnar Vägman” av Dan Andersson och många fler varvat med diverse berättelser och anekdoter från flydda tider berättade på bygdemål och det behärskar Ingemar verkligen. Många och långa skratt och applåder följde, underbart.

Tiden går som bekant väldigt fort när man har trevligt och så även idag, efter drygt timman var det dags att avrunda och då med passande ”Kaffegök i Johan Karlsas kök”. Efter mycket långa applåder var det så dags för kaffe och vi lät oss väl smaka av smörgårdsbordet i köket.

Lotterier och trevlig samvaro gjorde denna torsdag till en dag väl värd att minnas.

Rolf Bengtsson