Buss körde ner i dike – E6 avstängd i södergående riktning

Vid 08-tiden på onsdagen körde en buss ner i diket på E6 i södergående riktning. Räddningstjänst är på plats och har spärrat av vägen helt. En person fördes till sjukhus med ambulans.

Strax efter klockan 08 på onsdagsförmiddagen fick räddningstjänsten in ett larm om att det inträffat en trafikolycka på E6 i södergående riktning mot Kungälvsmotet. Räddningstjänst är på plats och har spärrat av vägen.

– Det är en buss som har kört ner i ett dike och vi har spärrat av vägen helt i södergående riktning, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt polisen har olyckan orsakat lindriga skador och en person har blivit förd till sjukhus med ambulans. Polisen har även misstankar om vårdslöshet i trafik. 

Enligt Västtrafik var det buss Tjörn Express som var på väg till Nils Ericson Terminalen. De har inga uppgifter om varför bussen ska ha kört ner i diket.

– Vi inväntar en utredning från polisen så i nuläget vet vi inte mycket. Räddningstjänsten har i alla fall evakuerat alla resenärer och kollat till så att alla är oskadda. Olyckan kan skapa lite förseningar men påverkar inte övrig kollektivtrafik, säger Lisa Frank, presstalesperson på Västtrafik.

I nuläget har polisen inga uppgifter om varför bussen körde ner i diket. De kommer att fortsätta utredningen kring vårdslöshet i trafik.

Polisen ska höra vittnen

En utredning gällande vårdslöshet i trafik har inletts och polisen ska gå igenom övervakningsfilmer, samt höra vittnen. Enligt polisen var det 17 passagerare ombord.

– Det är en fråga om det är vårdslöshet i trafik eller inte. Det kan också varit så att solen bländade föraren eftersom det är relativt vanligt att solen ligger på där vid den tiden, men vi får se vad orsaken var, säger Lars Berndtsson, utredare på Kungälvspolisen.

Han fortsätter:

– Det är tur att det gick så pass bra och det är helt otroligt att bussen inte välte i den hastigheten. Många passagerare var obältade så det hade kunnat sluta mycket värre, säger han.

Sanna Puoskari

redaktion@kungalvsposten.se