Brevlådan på Bultgatan i Rollsbo blev totalförstörd. Foto: Linus Olsson.

Brev kan saknas efter sprängning

En brevlåda på Bultgatan i Rollsbo blev totalförstörd under påskhelgen. 

– Våra brevlådor är utsatta under högtider som påsk och nyår, säger Lugi Johannesson på PostNord. 

Den söndriga brevlådan upptäcktes av PostNords egen personal under tisdagsmorgonen. Troligen har någon roat sig med att kasta in en påskraket i brevlådan under påskhelgen. Det händer ibland under just påsk och nyår. 

– Det är jättetråkigt när det händer. Det vi gör nu är att vi har en aktör som vi samarbetar med som ska åka och byta ut lådan, säger Lugi Johannesson, produktionsområdeschef Göteborg Nord på PostNord. 

Om det fanns brev i lådan när de demolerades är ännu oklart men det ska företaget försöka utröna så fort lådan har hämtats in. Om det finns intakta brev kvar kommer PostNord att skicka dessa vidare och om de är skadade, men det går att utläsa avsändare eller mottagare, läggs de i en påse med ett följebrev. 

– Är den så vandaliserad att det inte finns något kvar brukar vi sätta upp en lapp på nya lådan och berätta att de som lagt försändelser på lådan kan vara drabbade, säger Lugi Johannesson som dock tror att det var få försändelser i lådan eftersom det var helg och brevlådan sitter i ett industriområde. 

Händelsen har polisanmälts. 

Emma Hellström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar