Brand i pizzeria – misstänks vara anlagd

Två personer befann sig inne på en pizzeria när det började brinna mitt i natten. Före branden hade rutor krossats och polisen misstänker att branden är anlagd.

Klockan var 02:37 på natten mot torsdag när larmet kom från en pizzeria i centrala Kungälv. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats.

– Branden kunde släckas ganska tidigt och var begränsad till en del av byggnaden, säger Mårten Hultman, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Det är någon som har varit där och krossat flera rutor till den här pizzerian och sätter sedan något i brand. Det är en möbel på insidan som brunnit, men det är oklart vad som gjort att den börjat brinna, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Ingen skadades vid branden, men det var personer inne i lokalen när branden startade.

– Det är två personer som sover inne i pizzerian men som väl är så vaknar de och tar sig ut, säger Fuxborg.

Personerna som var i lokalen hävdar dock att de inte alls hade sovit när branden startade.

– De hävdar att de varit där av andra orsaker. Vi kommer att prata vidare med dem.

Polisen har tidigare i år utrett två andra brott med kopplingar till lokalen. Det handlar bland annat om en misshandel och en motanmälan om misshandel, men båda de utredningarna lades ner på grund av brist på bevisning. Polisen tror dock att de händelserna har koppling till branden. Däremot vill polisen inte gå in på vad som kan ligga bakom brotten.

– Nej, det kan jag inte gå in på. Det är fortsatt problematik på stället och vi ser samband. Det är ingen slump att det är på det här stället som branden sker, säger Niklas Heed utredare på Kungälvspolisen.

Polisen har rubricerat händelsen som mordbrand och kommer genomföra en teknisk undersökning under torsdagen, men i nuläget finns ingen misstänkt.

– Inte i detta nu, men vi vet ungefär hur vi kan gå vidare, säger Heed.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se