På fredag öppnar Bodagarna i stadshusets foajé. Bilden är från Bodagarna 2015.

Bomässa ska locka nya Kungälvsbor

Det byggs som aldrig förr i Kungälvs kommun och nya bostadsområden växer upp i snabb takt. På Bodagarna presenteras utbudet av både nya och äldre bostäder i kommunen och 18 utställare finns på plats.

Den 13 oktober öppnar andra upplagan av bostadsmässan Bodagarna i stadshusets foajé. Temat är boende av alla de slag med extra fokus på lägenheter, både hyres- och bostadsrätter. Privata byggföretag för både flerbostadshus och villor finns på mässan, liksom banker, mäklare och de kommunala bostadsbolagen Kungälvsbostäder och Förbo.

– Vi vill locka nya invånare till Kungälv och presentera alla bostadsprojekt för dem som inte känner till Kungälv, men mässan är förstås också till för alla Kungälvsbor som funderar på att byta boende. Tanken är att samla allt på ett ställe, säger Anette Svahn som är kommunens projektledare för Bodagarna.

Kungälvs kommun har också en egen monter på mässan. Där finns möjlighet att på en stor skärm se 3D-modeller av planerade bostadsområden och själv styra från vilket håll man vill se den blivande bebyggelsen.

– Vi hade med den även förra gången på Bodagarna 2015 och det var väldigt populärt. Det blev folksamling runt skärmen, så i år har vi placerat kommunens monter längst in i lokalen för att undvika trängsel, säger Anette Svahn.

Bodagarna invigs högtidligt klockan tolv på fredag, med tal av kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner, (S) och Morgan Persson, (UP), samhällsbyggnadsutskottets ordförande. Under eftermiddagen både på fredag och lördag ordnas en ”Promenad till framtiden” runt Liljedal och nya Kongahällaområdet.

– Det blir som en guidad tur, så att man kan se hur det ser ut i verkligheten och få en bild över vad som ska byggas på olika platser.

Under mässdagarna blir det också en medborgardialog på temat Nytorgsstaden. Även här tar diskussionen sikte på framtiden och framtida byggnation längs Uddevallavägen vid nuvarande busstationen.

– Det ska bli bostäder vid busstationen, men också andra verksamheter får plats. Vi vill höra vad Kungälvsborna önskar sig av sin stad och samla in idéer och förslag, säger Anette Svahn.

Anna Hedlund

anna.hedlund@kungalvsposten.se

Fakta: Bodagarna

Mässa med tema Boende

När: 13:e oktober klockan 12-17 och 14:e oktober klockan 10-15.

Var: Stadshusets foajé i Kungälv (kommunhuset)

Inträde: Gratis

Relaterade artiklar
Fler artiklar