Efter bildspelet från sommarresan blev det fika. Foto: Ove Larsson

Bildspel från sommarens resa

Hermansby PRO

7 – 9 juni gjorde vi en härlig och lärorik resa i Bohuslän som startade vid PRO gården. Inför resan hade vi haft en studiecirkel om vår hembygd, om vårt län och vi beslöt där att ha en återträff – genomgång av resan med bildspel under hösten.

Höstväder var de minst av allt, snarare mer sommarväder än det var under resan, denna fredagskväll då vi resenärer samlades i PRO gården. Den förstärkta Resekommittén hade pyntat två långbord som vi slog oss ner vid för att få se det bildspel som Maj Wedholm hade satt samman av många av de vyer och skeenden som medlemmar hade fångat vid resan.

Till bildspelet fick vi höra Sven Gunnar spela dragspel och Gert framföra texter om de orter, platser och sevärdheter vi besökt till melodierna Johan på Snippen, Karl Alfred och Ellinor samt Turalleri.

Efter kraftfulla applåder för det fina bildspelet, dukades det fram delikata smörgåstårtbitar inhandlade på Coop och till dessa svala drycker. Medan vi avnjöt dessa blev det mycket ”gôtt tjöt” om det vi sett och hört vilket ju väckt många fina minnen från en sommar som inte enbart har varit kylslagen.

Anita Gillholm hade bakat underbara kakor som vi förtärde med förtjusning till kaffet som Sune hade bryggt. När skymningen så sakta började sänka sig över nejden lämnade vi PRO gården med många pånyttfödda minnen..

Gerhard Andersson

Relaterade artiklar
Fler artiklar