Bengt Åkerberg underhöll

PRO Kungälv Efter att ha lämnat Vasaloppet bakom oss och även en vårdag där man riktigt kunde se hur allt grönskade, har vi samlats till vår tisdagsträff för återknyta bekantskapen med en man som vi mötte för första gången för cirka ett år sedan. Ett fint möte som vi inte glömt och därför är vi riktigt många som kommit hit idag.

Som vanligt hälsade Berndt både nya och gamla medlemmar välkomna hit idag innan det var dags för Bengt att inta scenen, han fick varma välkomstapplåder från oss alla.

Bengt startade med att säga att han tyckte det var väldigt roligt att komma tillbaka till oss och inledde med några härliga melodier på sitt keyboard. Han bjöd oss på ”Sommar och sol” som ju var en melodi av Sven-Ingvars , samt en hyllning till Kungälvs Lasarett nämligen ”Alla himlens änglar på Lasarettet bor” innan denna omgång med melodier avslutades med en kärleksvisa nämligen ”Amor, amor, amor”

Bengt hade många härliga melodier på sin repertoar, så nu kom ett knippe med underbara gamla stycken om kärlek människor emellan. Steve Wonders kom först i denna kavalkad ”I just called to say I love you” därpå ännu en melodi av Sven Ingvars ”Vid din sida jag önskar att jag finge gå”. Sista melodin i denna omgång blev en underbar sång som de flesta av oss tycker mycket om, nämligen ”Jag trodde änglarna fanns”.

Bengt bytte nu instrument och tog på sig sitt dragspel och första låten blev Evert Taube`s ”Rosa på bal” innan han fick oss att sjunga med i härliga gamla låtar från vår ungdom såsom ”Liten blir stor” och ”En gång jag seglar i hamn”. Tänk vad det är lätt att komma ihåg texten på dessa gamla melodier som vi sjöng så ofta förr. Sista låten på dragspelet blev Benny Anderssons ” Födelsedagsvals till Mona”.

Bengts underhållning började gå mot sitt slut men vi fick även lyssna på Beatles underbara melodi ”When I`m 64” men med en härlig svensk text. innan han tog avsked med ”Vi möts igen”.

Tänk vad en timma går fort när en genuin underhållare står på scenen. Bengt fick stående ovationer från oss alla och Berndt tackade honom varmt. Vi ville inte släppta honom riktig ännu så det blev en låt till,”Boona Sera”.

Om vi får bestämma så är det inte sista gången som Bengt Åkerberg gästar oss här i Kungälv så vi säger Varmt välkommen tillbaka till oss!

Lite information från Berndt innan vi kunde njuta av vårt kaffe och smörgåsar, nämligen att medlemmarna är välkomna till ett Knytkalas i Vårens tecken den 17 april. Mer info på kommande möten.

Det skulle dansas även idag till musik av Mats Lennart.

Lisbeth Samuelsson