TV: Beatrice mötte varg på väg till jobbet

Beatrice Moberg var på väg till jobbet när hon plötsligt fick närkontakt med en varg.

– Det var jättemäktigt, säger hon.


Klockan var runt sex på måndagsmorgonen när Beatrice Moberg och sambon Mikael Wacker tog bilen från hemmet i Dösebacka i Romelanda för att åka till sina jobb. Beatrice körde försiktigt och tittade extra noga i diket eftersom det är vanligt med rådjur längs denna sträcka. Men i Marieberg, strax innan Östra gatan, mötte de i stället ett helt annat djur – en varg.

– Den var lite schäfer-liknande, men betydligt högre. Väldigt fin i pälsen och smidig, den rörde sig otroligt vackert, berättar Beatrice Moberg.

Vargexperten: ”Njut av naturupplevelsen”

Vargen brydde sig inte om paret i bilen utan tassade målmedvetet förbi.

– Den var så nära att jag kunde ha sträckt ut handen och klappat den. Men jag förstod att den var stressad, för den tog ingen notis om oss alls utan verkade helt fokuserad på att ta sig någonstans.

Eftersom Beatrice var rädd att vargen skulle ta sig in på Östra gatan och utsättas för biltrafiken där så körde hon efter vargen och försökte styra den upp mot skogen i stället. Till slut vek den av i riktning mot Fontins motionsområde.

Läs mer: Nya spår efter varg i Svartedalen

För tio år sedan såg Beatrice varg i Romelanda tillsammans med sin dotter. Denna gång var hon betydligt närmare, ändå blev hon inte rädd.

– Jag har förståelse för att folk kan blir rädda men jag tycker bara att det är ett fruktansvärt fascinerande djur. Däremot blev jag skakig för att alltihop var så otroligt spännande.

Jacob Humlén

redaktion@kungalvsposten.se