Basar och auktion i Harestad

Harestads Röda Kors Lördagen den 16 november var det äntligen dags för årets basar och auktion i Harestads församlingshem. Under hela hösten har många förberedelser för detta gjorts. Det har stickats, broderats, bakats, ystats ost, vävts mattor, syltats och saftats mm. av både medlemmar och övriga. Att det finns många generösa och kunniga människor i vår närhet fick vi verkligen bevis på. Ett stort antal besökare hälsades välkomna av tända marschaller innan de gick in i församlingshemmet.

Klockan 13.00 inleddes basaren med försäljning av bland annat olika sorters hembakat mat- och kaffebröd, sylt och saft. I caféet fanns mycket att välja på, tex. äggost och hembakad prinsesstårta.

Lotterna i tombolan hade strykande åtgång och övriga lotterier var också populära. Lotterikontrollant var som tidigare år Börje Karlsson.

Klockan 15.00 var det dag att påbörja auktionen. Även i år hade vi hjälp av Roland Mattsson, vår fantastiske auktionsutropare. Ingen kan som han få folk att öppna sina plånböcker. Vi är så tacksamma för detta! Vackra trasmattor, juldukar, stickade vantar och sockar, tunnbröd, hemystad ost och brynost är exempel på vad man kunde buda på. Efter några timmar hade allt ropats in och alla vinster hade hittat sina ägare. Många var de som gick hem med fina inköp och vinster.

Ett stort TACK till alla som på olika sätt bidrog till att detta blev en rolig och lyckad dag med det fantastiska slutresultatet 68 000 kr. Utan ert stora engagemang och era generösa gåvor hade inte detta varit möjligt.

Styrelsen