Auktionssommar i Rollsbo

Förutom att fynda under tisdagens auktion fanns det möjlighet för besökarna att komma med i TV när SVT:s program Auktionssommar samtidigt spelade in ett avsnitt.

Hilma Dahlström Axelsson drar på trähunden som hon har köpt. Redan tio minuter efter att faster ropade in hunden har den fått namnet Dora.

– Jag skulle sluta på 300 men det stack upp till 325 ändå, men det gör inte så mycket, säger faster Emelie Axelsson och skrattar.

Förutom många besökare till auktionen som hölls av Jan-Erik Axelsson i Västra Rollsbo var ett film-team från SVT på plats för att spela in ett avsnitt till serien Auktionssommar som börjar visas i januari.

– Vi åker runt på flera platser i hela landet och besöker auktioner, säger programledaren Sofia Rågenklint.

Tillsammans med domarna Maria Granström och Mats Bergstrand ger hon två par 4 000 kronor var och den som ropar in bäst fynd med högst värde på auktionerna vinner.

Någon annan som hoppas på ett riktigt kap är Kent Olsson som står och tittar på spolar till ett fiskespö. Han väntar på att de ska komma ut till auktionsledaren Jan-Erik Axelsson.

– De här kostar nog 1 500–2 000 kronor i affären. Jag hoppas jag kan få dem för några hundralappar, det hade varit en bra affär, säger han.

Ulrika och Jonas Jenderbo bor utanför Ytterby och brukar besöka auktionen då och då. Denna gång har de köpt både en våg och en hel låda fylld med kopparkittlar. Allt för ungefär 500 kronor.

– De kommer passa bra på gården och det var riktigt bra pris. Men vi jagar inte pris, det är på grund av stämningen som man går på auktion, säger Jonas Jenderbo.

Anton Wiklund