Arkivfoto

Åtalas efter fyllefärd mot trafiken på E6

Flera bilister signalerade att mannen körde mot trafiken på E6 men den alkoholpåverkade föraren vägrade stanna. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Det var vid fyra-tiden på morgonen, en söndagsmorgon i april i år, som bilister ringde till SOS Alarm om att en mindre lastbil körde mot trafiken på E6.

Läs mer:Rattfull körde mot trafiken

Mannen körde då i södergående riktning i den norrgående filen. Bilen körde mot Ödsmålsbron och på vägen ska flera bilister ha signalerat med helljus och signalhorn om att mannen körde mot trafiken. Även polisen signalerade till mannen men trots det fortsatte färden. Först drygt en kilometer söder om Kode lyckades polisen stoppa honom.

Mannen som körde den mindre lastbilen är i 65-årsåldern och hemmahörande i Vänersborg. Han åtalas nu för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafiken.

Mannen hade över en promille alkohol i blodet när han stoppades av polisen. I förundersökningen säger mannen att han själv tyckte att han körde lugnt och fint. Han hade heller ingen aning om att han körde mot trafiken. Mannen uppger i förhör att han kört i nästan åtta mil och druckit öl på en krog i Trollhättan.

Mannen erkänner brott.

Emma Hellström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar