Aktiesparanas Gunnar Ek och lokalavdelning Kungälv/Ale:s ordförande Mona Jörnheim. Foto: Lennart Lundberg

Årsmöte och aktieträff med Gunnar Ek

Aktiespararna Kungälv/Ale

Aktiespararna Kungälv/Ale rivstartade 2018 års säsong med årsmöte och en helkväll med Aktiespararnas nestor Gunnar Ek inför en fullsatt medlemsskara på Mimers Hus den 16 januari. 

Ordförande, Mona Jörnheim, kunde redovisa en verksamhetsberättelse för 2017 som visade ett omfattande genomfört program med aktiviteter som lockat stort intresse och särskilt positivt att föreningen nu även kommit igång med nya utbildningsinsatser.

Ledamöterna Fredrik Lundsten och Pethra Axelsson har avböjt omval till ledningsgruppen som istället förstärks med tre nya ledamöter: Esse Lindholm, Lena Torstensson och Maria Augustsson.

Kvällens huvudtalare, Gunnar Ek började sitt anförande med en grundlig beskrivning av den omtalade men kontroversiella kryptovalutan Bitcoin. Vad är Bitcoin egentligen och skall man våga investera i denna nya produkt? Det finns inget enkelt svar och man behöver nerver av stål för att ge sig in i denna nya och för många fortfarande okända valuta. Svenska kronan känns i dagsläget betydligt tryggare.

Det blev avsevärt mer lättbegripligt när Gunnar övergick till att redovisa potentialen i olika svenska börsbolag, både historiskt och vad vi kan förvänta oss det kommande året. Den svenska ekonomin är kraftig dopad av riksbankens låga räntenivå och stödköp av statsobligationer.

Vad händer med aktiemarknaden när detta så småningom måste korrigeras?

De församlade aktiespararna i Kungälv/Ale fick avslutningsvis ett flertal konkreta tips om bra aktier att placera sina pengar i. Trots allt är det aktier som ger den bästa avkastningen. Många aktier ger utdelningar på  5-10 procent årligen, på bankkontot är räntan 0 procent.

Lennart Lundberg

Relaterade artiklar
Fler artiklar