Årsmöte med val och musik

Hjärt- och lungföreningen Det var ett 60-tal medlemmar som samlades på Kvarnkullen denna dag för att vara med om årsmötet för Kungälvs Hjärt-Lungförening. Ute var det ett riktigt ruskväder med tidvis väldigt kraftigt regn så det gällde att skynda sig in och väl där, möttes vi av dukade långbord och uppe på podiet satt Emil och Lasse och spelade dragspel och sjöng bl.a sånger av Evert Taube.

Snart var det dags för årsmötet och ordförande Lars Bäck hälsade alla varmt välkomna och öppnade mötet. Andra punkten blev parentation och det blev en tyst minut för alla medlemmar som avlidit under året varpå Birgitta Dinau läste en dikt av Bo Setterlind ”Plötsligt slocknar en låga”.

Till ordförande för mötet valdes René Ahlberg från Öckerö och därpå följde årsmötesförhandlingar med uppläsning av verksamhetsberättelse och redovisning av ekonomin. Det beslutades att medlemsavgiften skulle vara oförändrad men Lars var orolig för hyran på Kvarnkullen som ju från och med i år blir så mycket dyrare men hoppades på att det trots allt skulle gå runt.

Nu kom mötet fram till valen av styrelse och till ordförande och även kassör omvaldes Lars Bäck, till vice ordförande omvaldes Irene Halasz och till sekreterare omvaldes Monika Andersson. Lars Bäck frågade om mötet kunde tänka sig att man i fortsättningen kunde ta upp en entréavgift vid sammankomsterna. Han fick ett ja till detta och styrelsen återkommer med beslut i frågan. Han efterlyste även personer som kunde tänka sig att kanske hjälpa till med något styrelsearbete framledes.

Med dessa ord avslutades mötet och ordföranden för dagen René Ahlberg tackade för att fått förtroende att föra dagens möte. Det blev även avtackning med blommor till Göran Rangdahl som slutar som revisor och till Sven Andersson för att han alltid ställt upp och spelat dragspel. Nu blev det kaffe med goda smörgåsar och härligt drömtårta.

Nu återkom även Emil och Lasse på scenen och vi fick lyssna till och sjunga med i ”Gamle Svarten”, därpå följde ”Dagny” av Ove Thörnqvist och Lasse Dahlqvists ”Dans på Brännö brygga” och många fler melodier. En av de sista de framförde var ”Det förskräckliga levernet på cafeét” av Gustaf Fröding. Mötet närmade sig slutet, så nu blev det dragning på lotteriet och många glada vinnare hämtade sina priser. Lars tackade alla som kommit och ett speciellt tack till Emil och Lasse för underhållningen.

Lisbeth Samuelsson