Årsmöte med informationen

Reumatikerföreningen Onsdagen den 20 februari 2019 höll föreningen sitt årsmöte. Ordförande Cissi Jonsson inledde mötet och hälsade oss välkomna. Parentation över bortgångna medlemmar under året hölls, Evamariya Arnesson läste en dikt och en tyst minut hölls.

Ordförande för kvällen var Ulrika Winblad, ordförande för kommunal i Kungälv som lotsade oss genom dagordningen med den äran och hon var imponerad över den verksamhet som reumatikerföreningen driver. Qui-gong cirklar, två bassänggrupper, skaparglädje i cirkel, svampcirkel och en äventyrscirkel. Vi har också ett antal informatörer i patientskolor, såsom artrosskolor och smärtskolor som där vi samarbetar med primärvården. En patientskola samlar deltagare vid tre eller fyra tillfällen och lär ut grundläggande kunskaper av anatomi vid artros och långvarig smärta och en sjukgymnast/fysioterapeut håller i patientskolan,deltagarna har möjlighet att dela med sig av tips och ideer hur dom har löst vardagsproblem som uppstår när kroppen inte gör som man tycker att den borde göra. Vid tillfälle tre eller fyra kommer det en informatör och för ett samtal med deltagarna om hur det är att leva med artros eller långvarig smärta. En informatör är en medlem i reumatikerförbundet som har ” landat” i sin sjukdom dvs har hittat strategier för att träna och att leva ett aktivt liv trots en livslång sjukdom.

En informatör är en oerhörd tillgång för vården i dessa skolor och vi blir varmt mottagna när vi kommer.

En styrelse röstades fram och ser ut som följer. Ordförande Cissi Jonsson Vice ordförande Kerstin Lundblad Kassör Rosa Gardtman Ledamöter Evamariya Arnesson, Margareta Aaröe och Beryl Svanberg. En medlem önskade att information och kallelser skulle sändas ut per mail och det har vi tagit till oss. Det har funnits en mailadress innan men i samband med årsmötet bytte vi mailadress till kungalv@reumatiker.se Ni är varmt välkomna att maila oss er mailadress om ni vill ha info via mail. Kom också ihåg vår hemsida på Reumatikerförbundet, vår facebooksida Reumatikerföreningen Kungälv och vår Instagram sida reumatikerforbundetkungalv.

Vi blir jätteglada om ni skickar en vänförfrågan på facebook och lägger till oss på Instagram. Men vi glömmer inte er som vill ha information och annat via post på vanligt papper. Naturligtvis ska ni få kallelser och program som vanligt. Vi tar tacksamt emot förslag från er medlemmar både till förbättringar och ideer om studiecirklar. OBS. Från och med i vår kommer alla möten att börja kl 18,00.

Räksmörgås och kaffe/te serverades och en liten kaka därtill. Styrelsen vill tacka kaffekommiten för att gott ni erbjuder oss, vad vore ett medlemsmöte utan fika? Cirkelledare för det fantastiska jobb ni lägger ner för våra medlemmar. Alla medlemmar som bidrar med sin medverkan vid våra medlemsmöten. Utan alla eldsjälar är vi inget!! Nu ser vi fram emot ett härligt 2019 med allt vad det har att erbjuda!

Beryl Svanberg