Årsmöte med avtackningar

PRO KUNGÄLV Vi vaknade upp till en för året annorlunda dag. Det snöade ymnigt ute och det var alldeles vitt på marken. Verkligen annorlunda mot de dagar vi haft tidigare med krokus som blommar. På grund av att hur det såg ut med väderläget var det en hel del som stannade hemma idag vågade kanske inte gå ut på grund av väglaget.

Vi blev trots allt över 80 personer och Berndt hälsade alla välkomna till vårt årsmöte idag. Efter att ha öppnat mötet blev det som vanligt parentation för våra medlemmar som lämnat oss under året. Ett ljus tändes och vi fick lyssna till en liten dikt ”Plötsligt slocknar en låga” av Bo Setterlind, innan vi alla reste på oss för att hedra våra vänner med en tyst minut.

Årsmötet fortsatte med att välja en ordförande för dagens möte och idag skulle vi få hjälp av distriktets ordförande Ove Göransson. Efter vanliga årsmötesförhandlingar där det var omval på de flesta platserna, fick gästerna ordet.

Det var Bengt från PRO i Hermansby och Yvonne från PRO i Ytterby som båda tackade för inbjudan och båda uttryckte en önskan om att vi skulle hålla ihop våra olika föreningar och försöka samarbeta mer.

Lite information om läget inom PRO i stort, fick vi av Ove Göransson, innan det blev dags för avtackning. Vi hade 2 personer som skulle avtackas idag .Den första var Britta Sahlstrand som hjälpt till i köket och med serveringen när vi har våra tisdagsträffar och fester på Kvarnkullen samt även på sommaren när vi förser dansarna med kaffe. Detta har hon gjort under många, många år. Stort Tack till Britta! Den andre var Berndt Knöös som avslutade sin medverkan i styrelsen och tackade för sig där. Han finns dock kvar med lite andra uppdrag. Stort Tack även till honom.

Berndt tackade Ove Göransson för sin medverkan som ordförande för mötet idag och Ove fick en kartong fylld med godheter från Göteborgs Kex.

Nu blev det dags för kaffe och dagen till ära bjöds vi på semla. Vi lät oss väl smaka.

Idag fick vi sitta och prata en bra stund innan det var dags att gå hem i det ymniga snöfallet för idag fanns det ingen dans på schemat.

Styrelsen träffades för ett konstituerande möte och styrelsen för 2020 ser ut enligt följande:

Ordförande: Berndt Nyqvist, Vice ordförande: Mona-Britt Gillerstedt, Sekreterare: Gunnel Corneliusson, Kassör: Birgitta Olsson, samt Studieorganisatör: Mona-Britt Gillerstedt.

Lisbeth Samuelsson