Anhöriga vill ha tips om försvunnen kvinna

På midsommardagens morgon försvann en kvinna i 65-årsåldern från Marstrand. Nu vill anhöriga ha allmänhetens hjälp att hitta henne.

I lördags, den 22 juni, försvann en kvinna i 65-årsåldern från sitt hem i Marstrand. Nu vill de anhöriga ha tips från allmänheten om man sett henne eller bilen hon färdades i när hon försvann.

– Hon avvek från hemmet 05.30, säger Jeanette Eriksson som är sambo med kvinnans son.

Kvinnan hade tagit familjens bil, en svart Volvo S80 av årsmodell 2002 med registreringsnummer TSM 704, morgonen då hon lämnade hemmet. Vid 05.55 registrerades bilen av en övervakningskamera vid Danske sten på Koön.

– Då kan man se att det är en person i bilen och man kan se en vit bil bakom, en Renault Traffic, säger Jeanette Eriksson.

Familjen har försökt komma i kontakt med föraren av den vita bilen i sociala medier men inte lyckats. Familjen har också sedan försvinnandet kontaktat polisen som rekommenderat dem att höra av sig till media. För polisen är sökområdet just nu för stort i och med att man inte vet åt vilket håll kvinnan kan ha begett sig.

– Vi gör allt vi kan och vill komma i kontakt med personer som sett något. Det har varit helg och folk har rört sig mycket. Nu har det gått två dygn och vi börjar få panik, säger Jeanette Eriksson.

Kvinnan har varit frivilligt inskriven på Kungälvs sjukhus och efterlysts av polis. Även bilen är efterlyst.

Familjen har sedan de upptäckte att kvinnan var borta letat på alla ställen där hon skulle kunna vara.

– Vi har gjort allt man ska göra. Vi har funderat på var hon kan befinna sig. Vi har letat vid vatten och ställen där hon kan ha ställt bilen, vi har letat i hennes uppväxtort, vid hennes föräldrars gravar och hus där hon tidigare bott.

Jeanette Eriksson säger att de kammat av Koön och Instön.

– Vi har åkt till Ytterby, till Kungälvs sjukhus, letat på parkeringar. Vi måste hitta ett sökområde så vi vet var vi ska leta. Vi vill ha tips, nu har det gått två dygn och vi har inte fått någon ledtråd var vi ska leta.

Enligt Jeanette Eriksson har kvinnan inte tagit med sig sin telefon eller plånbok så det går inte att se var hon har varit.

Vad säger polisen?

– När vi pratat med polisen har de rekommenderat oss att gå ut i media och få er hjälp. De säger att det är svårt för dem om de inte har något sökområde. Men skulle vi hitta bilen så har vi ett avgränsat område som polisen kan söka av med hundar och helikopter. Polisen behöver den informationen för att komma vidare, säger Jeanette Eriksson.

En möjlig väg för att begränsa sökområdet hade varit om kvinnan passerat någon kamera för trängselskatt, vilket man har i Göteborg, men eftersom det varit helg så har de varit avstängda och då går det inte att se om hon passerat där eller inte.

Har ni tips eller sett bilen hör av er till polisen på telefonnummer 114 14.

Karina Hansson

karina.hansson@kungalvsposten.se