Adventskaffe i Harestad

Harestads Röda Kors Årets Röda-Korsarbete avslutades traditionsenligt med adventskaffe i Harestads församlingshem. I hallen bjöds på glögg och pepparkaka. Klockan 15.00 satt ett 60-tal personer vid borden och väntade på att Luciatåget skulle komma. På övervåningen stod 14 förväntansfulla (och kanske lite nervösa?) barn och förberedde sig. Tysta smög de ner för trappan och ställde upp sig i hallen. Dörren öppnades och ackompanjerade av Marie-Louises pianospel skred de in i matsalen sjungande ”Natten går tunga fjät” och många av våra käraste lussesånger. Vilken fantastisk sång vi fick lyssna till. Så underbart! När alla i ”publiken” sjöng med i ”Nu tändas tusen juleljus” kändes en härlig gemenskap och att julen är nära!

Därefter serverades kaffe och skinksmörgås, pepparkaka och tårta. Lotterivagnen var den här gången full av allehanda julgotter. Så underbart att se de tindrande ögon på de barn, som hade turen att få välja något gott! Även övriga ”vinnare” såg nöjda ut.

Som avslutning delades, traditionsenligt, julblommor ut, innan det var dags att bege sig hemåt.

Vi vill tack alla, som på olika sätt har medverkat till att göra 2019 till ett gott och meningsfullt ”Röda Kors-år” och önska alla GOD JUL och ett GOTT NYTT 2020!

Styrelsen