Stolta över Stålfarfar och Stålmormor

Många hade hittat till församlingshemmet i Kareby när hembygdsföreningen hade sitt årsmöte den 15 mars.

Mötet inleddes som vanligt med lite mingel och årsmötesförhandlingar. Denna gång blev det en del förändringar i styrelsen, då både ordföranden Kent Andersson och kassören Urban Tellestam ville avgå efter flera års arbete med sina uppdrag.

Med ett väl förberett valberedningsarbete av Göran Oscarsson och Sigvard Granholm blev det dock inte svårt för kvällens ordförande Anders Johansson att klubba igenom ett förslag till en styrelse, med följande utseende: Ordförande Håkan Oscarsson och kassör Agneta Öberg. Övriga ledamöter Bengt Olsson, Rickard Rödin, Anders Johansson, Therese Skölden, Annika Haglund, Anne-Lee Clement, Henrik Högberg och Kent Andersson.

Hedersledamot i styrelsen blev Sven Svensson från Rishammar. Revisorer blev Helena Eliasson och Bertil Elofsson med Ingemar Wikstrand som ersättare.

Efter information om planerad verksamhet samt kaffe, var det dags för kvällens inbjudna gäster att bli aktiva. Denna gång var det Christina och Bo Ramsvik som berättade om sin cykelresa genom Sverige. Det var intressant och fängslande samt illustrerat med fina bilder. Att cykla från Kareby ner till Ystad är bara det en bedrift, och att sedan fortsätta ända till Haparanda är en prestation. Att sedan ta sig in i Norge och trampa igenom detta kuperade land är en bragd väl värd att notera.

Deras resa avslutades med en liten tripp med båt till Danmark, där de glatt trampade sig fram på danskt gemyt, för att till slut åter få en båtresa till Sverige, där de välbehållna kunde avsluta resan hemma i Skårby med många trevliga minnen att dela med sig av, till glädje för bland annat vår hembygdsförening. Så nu har även vi i Kungälvs kommun fått vår Stålfarfar och Stålmormor att vara stolta över.

Anders Johansson