Morfars trio underhöll

Vasa Orden av Amerika är en svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation, som bland annat har till uppgift att upprätthålla kontakter med svenskättlingar i USA och Kanada.

Logen Kongahälla, i Kungälv, är då en av de olika lokalloger som finns runt om i Sverige och utöver de ordinarie logemötena, arrangeras under året några kulturaftnar till vilket medlemmarna inbjuds, tillsammans med vänner och bekanta.

Torsdagen den 2 mars hade vi årets första kulturafton då ett 50-tal Vasamedlemmar med gäster samlades i Kvarnkullens lilla sal för att få en trevlig stund tillsammans.

Vår kulturledare Ewa Pilhammar hälsade oss alla välkomna och riktade ett speciellt välkommen till denna aftons underhållare, Morfars trio, som bestod av tre musikanter, Lennart Engström dragspel, Stig Olsson klarinett samt Ronnie Leander gitarr och sång.

Det blev först cirka 30 minuters musik och sång blandat med trevliga och roliga historier.

Sedan blev det kaffe med tillbehör för oss alla, där vi fick möjlighet att prata med varandra och umgås på ett fint sätt. Efter kaffet blev det mera trevlig musik och sång.

Avslutningsvis tackade vår kulturledare Ewa Pilhammar våra underhållare för en trevlig kväll. Vi alla närvarande kunde se tillbaka på en fin gemenskap denna kväll.

Rolf Claesson