Invigning av boulebanan

Hermansby PRO Som framgått av reportage i KP så har föreningen arrangerat invigning av Kärna boulebana och tävling i samband med denna. Deltagare var medlemmar i SPF Kärna, Kongahällalogen av Vasaorden samt PRO föreningarna i Kungälv, Ytterby och Hermansby.

Aktiva medlemmar i Hermansby PRO hade med linor och resultattavlor färdigställt 15 tävlingsbanor och två träningsplaner för de 60 tävlande och reserver som skulle spela.

Det blev fem matcher för alla med en halvtidsvila på cirka 20 minuter. Hela tävlingen avverkades på 3 tim. i fint gemyt och spännande matcher i härligt bouleväder.

När alla matcher var klara, var det dags för sammanräkning av resultaten för att med fina priser kunna premiera de deltagare med de bästa poängen och ”målkvot”.

Till ”Prispallen” kallades för: 3: dje pris Eivor och Egon Hansson med 8 poäng och 20 i kvot upp. 2: dra pris gick till Gunvor Lönn och Leif Blanksvärd, också med 8 poäng men med 22 i kvot. 1: sta priset erövrades av Else Britt och Sylve Dahlberg med 10 poäng = alla vunna!

Näst intill ”prispallen” kom Marianne Wahlgren och Sune Wedholm Med 8 poäng men endast 14 i kvot.

Med kraftiga applåder för pristagarna och arrangemanget avslutades invigningen av Kärna Bouleplan.

Text: Gerhard Andersson

Bilder: Kurt Larsson