Sista caféet för sommaren

PRO-kontakt Vilken sommar vi har, sol, sol och värme men det hindrar inte att många kommit till PRO-kontakt och Ruths café och fyllt den lilla lokalen till bredden varje gång.

Nu är det dock så att det är sista gången för denna sommar som vi samlas för att glädjas och trivas med varandra i trevlig samvaro.

Sorlet steg i lokalen innan Ruth tog till ordna och hälsade alla varmt välkomna.

Innan det var dags att dricka kaffe blev det sång av Ruth och hennes ”Kaffetanter” till ackompanjemang på dragspel av Sven-Gunnar. Vi fick lyssna till ”Knö dej in” och den obligatoriska ”Kaffevisan”.

Kaffe, smörgås och hembakad kaka kom fram på borden och vi lät oss väl smaka.

Det tog inte lång tid förrän sorlet steg i lokalen igen, ett litet bevis på att vi behöver det här, att kunna träffas och prata en stund.

Efter ett tag vart det dags för lite allsång och vi fick vara med och bl.a. sjunga  ett potpurri med välkända refränger. Efter detta fick vi lyssna på tre musikanter som bjöd på härlig folkmusik på sina dur- och dragspel. Det var Inga-Lill, Tuttan och Sven-Gunnar som stod för detta.

Eftersom detta ju  var sista cafét för i sommar, bad vår ordförande Berndt alla som hjälpt till, att komma fram, och han framförde ett stort tack till dem alla och var och en fick en härlig ros som tack.

Varma applåder från oss alla följde.

En liten bussresa brukar alltid avsluta caféverksamheten varje gång, så även denna sommar. Nästa vecka bär det av till ett besök på Jonsereds Trädgårdar och avslutas med middag på Öjesjös Golfrestaurang. Vi önskar alla en trevlig resa!

Denna verksamhet som PRO-kontakt driver och har drivits i Ruths regi under många år betyder verkligen mycket för många, som kan känna att det finns ett ställe att gå till några veckor under sommaren, där man kan träffa vänner och prata en stund, när det kanske inte finns så mycket annat att göra.

Ett stort TACK till Ruth och hennes ”Kaffetanter” för att ni ställer upp och ordnar detta.

Lisbeth Samuelsson