Så tacklar Kungälvsborna kylan

Vintern håller Sverige i ett iskallt järngrepp. På västkusten har temperaturen krupit ner mot -10 grader. Inget mot kylan i Norrland kanske men här bidrar vinden till att det känns kallare. Klädseln är mycket viktigt hur man klarar kylan. Tre lager med kläder, ull och dun är ofta är bäst, och skydda huvudet med en mössa, det är några råd som experterna ger. Kungälvs-Posten gav sig ut på stan för att kolla vad folk har på sig.


Jörgen Olovsson, 71 år, Gamla Torget i Innerstaden

– Jag har på mig flera lager kläder som underställ, vindtät vinterjacka, riktigt varma kängor och tumvantar. Jag skäms att jag inte har mössa på mig. Och jag gillar bättre kyla än regn och slask som det kan vara på västkusten.


Lars ”Ellesbolasse” Karlsson, 82 år, högst upp på Komarken

– Jag har på mig sjömansjacka som är knäppt med översta knappen för jag kan inte acceptera halsduk. Under byxorna har jag schweiziska långkalsonger. På huvudet har jag en keps med öronlappar som jag fäller ned i trängda situationer. På händerna har jag norska stickade vantar. Och jag älskar Göteborgsvinter med plusminus-noll.


Gunilla Pamdal, 65 år, Älvängen

– Jag har på mig en varm vinterjacka med kapuschong, halsduk, vinterstövlar med päls i, under har jag fleecetröja och joggingbyxor. Jag tycker inte om kyla.


Gustaf Hammarin, 24 år, med dottern Tara, nedre Komarken

– Jag har på långkallingar, hårda riktiga jeans, riktig läderjacka, T-shirt, flanellskjorta, hoodietröja, Gore-Tex skor, halsduk och mössa och fingervantar. Jag tycker om vintern, den har sin charm. Jag gillar vinter, höst och vår mer än sommaren.


Katarina Isaksson, 54 år, med hunden Henke, Grindslanten i Ytterby

– Jag har på mig mössa, varm tröja med hög hals, vinterjacka, vantar i typ Gore-Tex, långkalsonger, jeans och Gore-Tex skor. Jag gillar kyla när det är sol annars föredrar jag värme. Men Henke gillar kyla.

Charlotte Gad

Relaterade artiklar
Fler artiklar