”Vi vill att det ska vara djur, natur, fika och lek för barnen. Du behöver inte handla, det ska vara en utflykt att bara komma hit, säger Ramiela Larsen som driver Norrmannebo gårdsloppis tillsammans med Kim Tapper. Foto: Frida Ekborg

Poppis med loppis

I Romelanda ligger Norrmannebo gårdsloppis. En nykomling i branschen men med god vind i seglet. Det är trendigt att handla andra hand och det märks inte minst när ladan fylls av köpglada fyndare.

Precis innan den långa raksträckan i Norrmannebo svänger man höger. Där möts man av en plastko i naturlig storlek, som dessutom bär hatt. Redan vid parkeringen kan man ana vad som finns runt hörnet. Där står en lada med dörrarna på vid gavel och prylarna ligger både utanför och innanför. Fåren Salomina och Serafia springer gärna fram och säger hej och letar i fickorna efter pepparkakor.

– För tre år sedan flyttade vi hit. Jag ville gärna ha djur, säger Ramiela Larsen som driver gårdsloppisen tillsammans med Kim Tapper.

För ett år sedan startade de därför gårdsloppisen eftersom de då kunde kombinera sina intressen.

– Vi vill att det ska vara djur, natur, fika och lek för barnen. Du behöver inte handla, det ska vara en utflykt att bara komma hit, säger Ramiela Larsen.

Eftersom gårdsloppisen inte har öppet varje vecka blir det en lite exklusiv känsla när man kommer dit. De har gårdsloppisen som en hobbyverksamhet och arbetar med annat resten av tiden.

– Men det här blev lite att förlänga verksamheten eftersom jag jobbar med att bland annat tömma dödsbon, säger Kim Tapper.

Loppisen huserar i en 300 kvadratmeter stor lada med möbler, grejer och prylar från golv till tak. Här finns allt du kan tänka dig.

– Det mest ovanliga vi haft var nog en komplett tandläkarutrustning från 1950-talet. Den såldes fort. Det som är populärast är mindre möbler som stolar, vaser och verktyg, säger Ramiela Larsen.

En liten bit från Norrmannebo, i Stenhålt vid Romesjön, ligger Ängas lilla gårdsloppis. Den har funnits ungefär lika länge som gårdsloppisen i Norrmannebo, men är lite mindre.

– Vi har loppisen i ladan. Folk tycker det är mysigt att komma hit. Jag och min man älskar loppisar och hela vårt hem är inrett med loppisfynd, säger Gitte Grönvall, ägare till Ängas lilla gårdsloppis.

Hon har två krav när hon går på loppis. Det ska vara billigt och roligt.

– Det är jätte populärt nu med loppisar och second hand. Man märker en tydlig uppgång. De stora loppisarna höjer därför priserna ganska mycket, men vi har övertygelsen om att loppisar ska vara öppet för alla, säger Gitte Grönvall.

Frida Ekborg

 

Här kan du fynda!

Norrmannebo gårdsloppis

Öppettider: Oftast varannan söndag men öppettiderna kan variera. För mer information gå in på deras Facebook-sida. För större sällskap kan man ringa innan och boka tid.

Parkering finns och det bjuds på fika.

 

Ängas lilla gårdsloppis

Öppetider: söndag 11-15. På Facebook-sidan uppdateras övriga öppettider.

Ligger i Stenhålt, Romelanda.

 

Pingstkyrkans second hand

Öppettider: tisdag 15-18, lördag 10-13.

Fika finns att köpa.

 

Second hand för ungdomsidrotten i Kungälv

Öppettider: måndag 1-18, tisdag 12-18, onsdag 12-16, torsdag 12-18, fredag 12-16, lördag 09.30-13, söndag 10-13. Finns två butiker. En i Klocktornet och en på Smedmästaregatan 3.

 

IFK Kungälvs second hand

Öppettider: tisdag 12-18, lördag 10-14

Sedan augusti 2016 driver IFK Kungälv en second hand-butik på Byggmästargatan 4, mitt emot Kungälvs trä.

 

Röda Korset second hand

Öppettider: tisdag-onsdag 12-18, lördag 10-13. Finns på Smedmästaregatan 3.

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar