Foto: Per Hanstorp / Privat

Han samlade ihop fotbollslaget – efter 25 år

Lars Carlsson, som sedan 2008 är lärare på Nordiska Folkhögskolan, samlade förra helgen ihop sitt gamla lag IP Wartas P71:or för att spela fotboll tillsammans igen – efter 25 år.

Hur blev dagen?

– Det gick precis så bra som vi hade hoppats och kanske lite bättre än så. Vissa av oss hade inte setts på 25-30 år. Det var inte bara spelarna som kom, utan även familjer, föräldrar och gamla tränare vilket gjorde dagen till en familjefest.

Du var lite orolig för skador inför miniturneringen, blev det några?

– Det blev ju några stycken, men inga allvarliga som krävde läkarbesök utan bara någon sträckning och sådär. Efteråt gick vi ut och käkade vi på restaurang och då kunde alla som ville följa med.

Hur var spelet?

– Det var väl ringrostigt och långsamt. Samtidigt så slog det oss att trots att så många år har gått så kände vi igen varandras rörelsemönster. Man blir äldre, får grått hår, några har gått upp i vikt, någon annan kanske har blivit tunnare – men sättet att röra sig hänger i resten av livet.

Vad händer nu?

– Eftersom alla var så glada över att ses så ska jag kolla intresset för att starta ett Korplag i vår. Vi har saknat varandra och saknat fotbollen. Det vore också kul om man kan inspirera fler att göra samma sak.

Jacob Humlén

Relaterade artiklar
Fler artiklar