Några av deltagarna kämpar med det stora labyrintspelet. Foto Jonas Bratt

Firade Sankt Georg och scouternas dag

 Den 23 april firades Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlades scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera Scouternas skyddshelgon Sankt Göran.

Kode Scoutkår passade på att fira denna dag med Scouternas dag som lockade ett 80-tal scouter, ledare, anhöriga och nyfikna vid och omkring kårhuset på Ädelstensvägen i Kode.

Legenden säger att Sankt Göran vid ett tillfälle räddade en stad från en våldsam och hotfull drake.

-Årets Sankt Georgsbudskap är det personliga modet att vara dig själv, säger Jonas Bratt som är avdelningsledare för spårarscouter på Kode Scoutkår och en av de många ledare som hjälptes åt med arrangemanget.

-Vi kan alla tvivla på vår förmåga ibland och fundera på om vi gör saker tillräckligt bra, därför är vi väldigt glada över att ha fått in flera intresseanmälningar i dag och vi vill bli flera, fortsätter han.

På scouternas dag fick deltagarna prova på typiska scoutaktiviteter i det vackra vårvädret som samarbete, livräddning och andra scoutrelaterade kunskaper och färdigheter. De som ville fick också prova på att hugga ved och grilla pinnbröd över öppen eld.

Fakta

Kode Scoutkår bildades 1979 och har strax över 100 medlemmar. De har sitt eget kårhus på Ädelstensvägen i Kode sedan 1986. Kåren ingår i Svenska Scoutförbundet som består av 69 000 medlemmar från 8 år och uppåt i 1000 scoutkårer. Scouternas vision är unga som gör världen bättre.

Relaterade artiklar
Fler artiklar