Bild av Kent Pettersson som heter "Gryning". Den föreställer Skallens fyr och är målad 2017.

Färgstarka bilder på Havshotellet

Bredvid den bohuslänska konstvandringen pågår över påsken även Marstrands konstvandring – där 14 konstnärer ställer ut sina verk.

Kent Pettersson, från Ytterby, är en av dem som visar sina bilder på Marstrands konstvandring. De hänger på Havshotellet.

– Jag hade vernissage i lördags. Där är ju alltid knökat med folk, som checkar in och ut, så man vet ju inte hur många som kom för min utställning. Men det var jättetrevligt, säger Kent Pettersson.

Älskar havet

Kent Petterson är 68 år och pensionerad från ett yrkesliv som försäljningschef och egenföretagare. Måleriet började han med som 16-åring och har sedan haft det som fritidsintresse. Han är självlärd och målar både i akvarell, olja och akryl, och ofta i starka färger. Motiven är inte sällan från Marstrand.

–Jag har bott i Kungälvs kommun sedan 1973. Förut hyrde vi ett hus därute, alldeles nere vid havet, och jag älskar den miljön helt enkelt. Klipporna, djuren och fåglarna och sådant.

Brukar du sitta där och måla?

– Nej jag går oftast runt och fotar. Jag är inte så förtjust i att sitta ute och måla, det är så väldigt många som lägger sig i hur man målar då. Men det gjorde jag när jag var ung. Nu fotar jag och får bilderna därifrån.

Vad betyder måleriet för dig?

– Väldigt mycket. När det blir lite kriser eller något – då målar jag och glömmer allt annat. Det är väldigt avkopplande. Det kan jag verkligen rekommendera.

Roligt med frågor

Marstrands konstvandring börjar på skärtorsdagen och pågår över påsk, fram till på måndagen. Pettersson hoppas att det kommer mycket folk.

– Det är jätteroligt om folk kommer ut och tittar och pratar. Och frågar om hur bilderna blivit till och sådant. Och jag hoppas att det kommer många även till de andra konstnärerna. Vi är 14 stycken konstnärer som ställer ut – från Lahälla till Marstrandsön.

Petterssons utställning kan ses fram till 14/5.

Camilla Walldán

redaktion@kungalvsposten.se

Fakta

Samtliga utställare Marstrands konstvandring 2017

1. Agneta Frank, glaskonst, Agaton Hantverk

2. Karin & P-O Eklund, måleri

3. Inger Bernholdsson, grafik

4. Inger Sörvik, måleri

5. Mysterium, bl.a. måleri och skulptur

6. Rådhusmålarna, Marstrands Fotoklubb

7. Tina Rang, foto, My Mogenfeldt, måleri

8. Kent Pettersson, måleri och Peter Reuterberg, måleri

9. Else Langkilde, måleri

10. Monica Sanborn, glas och Berit Ericsson, keramik

11. Eva Sasioglu, silversmide och måleri

12. Annika Wingårdh, konstfoto

13. Marketa Schätzová, keramik

14. Weronica Dahlén, måleri

För att veta galleri eller lokal – gå in på kommunens hemsida och Konstvandring på Marstrand 2017.

Relaterade artiklar
Fler artiklar