Arkivfoto

Var ska jag parkera egentligen?

Den 22 maj fick jag en p-bot för att jag hade parkerat på Ica Maxi i Kungälv. Jag tyckte det var fel och överklagade till polisenheten men har betalat så länge.

Dessutom skickade jag ett brev till kommunen den 23 maj. Där jag skriver att mitt önskemål är att kommunen tar tillbaka kravet. Har ej fått svar. Den 15 juni skickar jag samma brev igen plus en kommentar om att jag väntar på svar. Ingenting händer.

Finns det folk i kommunhuset? På hemsidan står det så vackert om ”Var med och påverka” eller ”Så här hanterar vi dina kontakter, varje gång du kontaktar kommunen blir det en allmän handling”. Jaha men varför inget svar?

Jag tror det beror på att de inte vet vad de skall svara. Alla vet att det är ont om pendelparkeringar.

LÄS MER: Parkeringen vid McDonalds stängs

Kommunen bjuder in till allmänt möte när byggnationen kommer igång och vädjar till bilister att försöka åka kollektivt. När man gör det straffas man för att  Maxis parkering är till för kunderna.

Jovisst men har man tagit tag i problemet och erbjudit alternativa parkeringar? Kommer man efter sju på morgonen är det i regel fullt på Eriksdal och även nedanför Kvarnkullen vid kiosken och parken.

Var skall man parkera? Jag förstår att det inte håller om alla skall parkera på Maxi men ge oss alternativ för att kunna åka kollektivt. Dessutom är det ännu svårare med biltrafiken nu och värre blir det när flertalet börjar jobba efter semestern.

Min fråga till kommunen är: var skall jag parkera?

Marie Henriksson

Relaterade artiklar
Fler artiklar