Styrelsens problem går ut över barnen

Senaste året har jag fått känslan av att idrottsföreningarna i Kungälv har stora problem med sin barn/ ungdomsverksamhet. Det känns som att det är styrelseproblem som går ut över barnen.

Hittills i år har vi fått läsa om att IFK Kungälvs styrelse inte lyckats hålla i pengarna, och det går ut över barnen som vill spela. Där går styrelsen ut och vill ha in pengar av andra för att täcka upp deras egna misstag.

Handbollsklubben höjer medlemsavgifterna så att barnen i föreningen skall försörja deras kostsamma elitverksamhet. Styrelsen talar om för sina aktiva att det är rimligt, för att släta över sina egna synder.

Ytterby IS faller som ett korthus genom divisionerna och famlar i mörkret, tränare kommer och går. Kostsamt och sen byter man vision för föreningen för att släta över sina misstag.

Nu senast skickade friidrottsklubben KAIK ut en skrivelse till alla sina tränare att deras tränare stjäl aktiva av varandra, och att tränarna inte är kapabla att sköta sin egen verksamhet, utan styrelsen skall bestämma för att släta över att man inte tagit i frågorna tidigare.

Det är säkert svårt att sitta i styrelser, men era strider och slarv går ut över våra barn. Vilken förening skall mina barn välja och känna glädje i?

Idrottsmamman

Relaterade artiklar
Fler artiklar