"Jag tror att Resecentrum blir ett kanonlyft för Kungälv", skriver signaturen "Medborgare" som förfasas över hur mycket Kungälvsborna gnäller. Arkivfoto

Sluta skvallra och klaga på allt

Läser sporadiskt KP och blir lite förskräckt över hur mycket det klagas egentligen. Läser även på sociala medier, huga kära medborgare i Kungälv vad ni klagar. Om allt från gråa fasader, på kommunen, på trafiken, på motionsslingor, på Komarken,  på politiker, på väder och på vind.

Vet ni, jag tror att de flesta som jobbar och lever i Kungälv vill väl. Ibland tar det bara tid. Inte är det någon som vill att det skall vara trafikkaos. Inte vill någon att det nya Resecentrum skulle bli dyrare. Inte vill någon att det skall ligga skräp uppe i Fontin. Men, nu är det som det är.

Jag tror nya Kongahälla kommer bli kanon. Jag tror även att Resecentrum blir ett kanonlyft för Kungälv. Gråa fasader – har vi sett slutresultatet ännu?

Kära medborgare i Kungälv. Håll ut. Sluta klaga och sluta ”skvallra” för att känna Er duktiga. Se möjligheter – fler flyttar hit, det skapas bättre kommunikationer, vi slipper åka till både Bäckebol och Backaplan för att handla. Vi får nya vänner. Våra befintliga hus blir högre värderade.

Ge din medmänniska en high five istället för att bara gnälla. Politikerna gör allt vad de kan, jag tror på riktigt att de har en ansträngd arbetssituation men i det stora hela, så gör de ett grymt jobb. Vem skulle vilja ha deras jobb, liksom?

Håll ut, andas, se framåt. Men, för sjutton, sluta gnälla nu! Världen går framåt, och så skall även Kungälv göra. Och, det gnälls mycket på kommunen, men jisses så mycket kompetent och duktigt folk som finns hos oss. Och ni som gnäller på parkeringskostnaderna, vet ni vad det kostar att parkera i Göteborg eller annan stad…?

High five till alla invånare, vi överlever nog lite kaos i vår fantastiska stad också ska ni se.

Medborgare

Relaterade artiklar
Fler artiklar