Ny skola i centrum går inte att lösa trafikmässigt

Alternativ C är helt klart bäst för ny skola i Kode. Det är enkelt att lösa trafiken dit, samtidigt som det är nära att gå för dom som bor i centrala Kode. 

Att bygga mitt inne i centrum där nuvarande Kodeskolan ligger kommer inte kunna lösas bra trafikmässigt. Jag ser inte alls vart en ny väg ska kunna byggas. Om det då byggs upphämtning-/avlämningsplats på ”icke curling avstånd” så kommer dom föräldrar som är i behov av att följa sina barn köra in i området på andra vägar. Det är redan idag många som kör in på Guntorpsvägen för att lämna sina barn  istället för vägen som går till skolan, antagligen för att det är smidigare än att köra in där som det är tänkt. Hoppas i så fall att C har tänkt ut en lösning för att hindra detta. Vi som bor här uppskattar inte trafiken. 

Personligen tycker jag också att det är mycket tråkigt att den lilla skogsdungen i mitten av Kode försvinner för att det skall knös in en skola där. Det är väldigt många barn som leker där idag och folk som rastar hundar etc.

Lina