Arkivfoto

När blev semester enbart till för de rika?

Vi i vår familj sparar pengar varje månad det går, för att sedan en vecka per år, kunna få vara tillsammans i fjällen. Vi är tvungna att åka en vecka då det inte är sportlov, för det är då tre gånger så dyrt.

Nu undrar jag hur kommunen tänker när de inte beviljar några ledigheter utan speciella skäl?

Är det helt enkelt så att det endast är de som har råd att åka vid lov som har rätt till semester med sin familj? Och om det är så. Är det inte då diskriminering av kommunen? Borde man inte väga in det faktum att barnen faktiskt lär sig också av att resa, och att det är upp till föräldrarna att ta det ansvaret och se till att barnen inte hamnar efter i skolan utan gör de uppgifter de får med sig när de är lediga? På ett föräldramöte på Kullen skola nyligen förklarade lärarna att de tillsammans med rektorn går igenom varje individuell ansökan och därefter, utifrån hur barnet ligger till, bedömer om barnet får beviljad ledighet. Då kan man också undra hur det kommer sig att flera barn redan fått avslag trots att ledigheten de önskar är under nästa vår, och de mycket sällan eller aldrig varit sjuka. Inte ligger de efter i arbetet, och barnen jag pratar om går i årskurs ett och två då det inte är aktuellt med nationella prov eller liknande.

Tycker Kungälvs kommun borde ta en funderar på om det faktiskt inte är så att något barn, någon familj, faktiskt ska kunna åka bort tillsammans utan att man för den saken skull behöver vara rik!

Maria

Tyck till: Borde man kunna få ledigt från skolan för semester?

Relaterade artiklar
Fler artiklar