Ove Wiktorsson ifrågasätter majoritetens beslut att sälja fastigheter, bland annat Båtsmansgärde, till sig själva via det helägda bolaget BOKAB. Foto: Anna Hedlund

Man säljer huset för att få råd med strömmen

Är det ingen i nuvarande majoritet bestående av S, UP, L, V och MP som kan något om ekonomi? I tisdagens KP kan vi läsa om hur man säljer fastigheter till sig själva via det helägda bolaget BOKAB. 65,7 miljoner lånar kommunen, för att BOKAB ska köpa och pengarna går in i driften av välfärden. Man säljer huset för att få råd med strömmen (försäljningen av lyktstolparna var en knappnål i jämförelse).

Jag erbjöd alla i majoriteten på kommunfullmäktigemötet att sälja sina egna bostäder till mig och följa med till banken och bli borgenärer för de bostäder de sålt och sedan hyra dem tillbaka. Ingen verkade vilja hantera sin egen ekonomi som de hanterar medborgarnas skattepengar.

Den vanliga medianinkomsten är 305 000 kronor i Kungälvs kommun, vilket innebär att cirka 60 000 kronor per skattebetalare betalas in i kommunalskatt, till en majoritet som inte hanterar era skattemedel på samma sätt som sin egen ekonomi! Om jag lämnar över 60 000 kronor årligen till någon för att sköta välfärden så förväntar jag mig ärlighet och ordning och reda.

Ett uppvaknade verkar nu ha skett med ett knappt år kvar till val. Man stannar av med investeringar i cykelbanor och ridklubben får bygga för egna pengar. Men ytterligare ett grovt räknefel spinner man vidare på. När man inte har råd att investera i en multiarena, så ska någon annan bygga och hyra ut. Samma investeringskostnad kvarstår, men med resultatet, en driftskostnad som är 5-7 procent högre.

Vad kommer det sig att det nästan alltid är dyrare att hyra än att äga? En del kallar det vinster i välfärden, andra riskkapital, själv kallar jag det avkastning på insatsen.

Kommunen har på tre år gått från en välskött ekonomi till en blandning av populism och socialism som inte våra barn eller barnbarn har råd att bära skuldbördan för.

Ove Wiktorsson

Centerpartiet

Relaterade artiklar
Fler artiklar