Man kan inte spara sig till goda resultat

Replik på Anna Vedins svar ”Skolan är på rätt väg”.

Den väg som Anna Vedin (M) refererar till innebär en onödigt lång omväg för många av våra obehöriga elever. I år planerar Mimers Hus gymnasium att utöka utbildningsplatserna på Introduktionsprogrammet. Det är platser som avses för elever som grundskolan inte lyckats ge tillräckligt med stöd och insatser. Hur skulle våra lärare och rektorer lyckas med en så ekonomiskt ansträngd budget? Det är en skoningslös moderat politik som slår hårt mot barnens framtid.

Vad beror det på att Kungälv inte når förväntade resultat? Det är ju ett misslyckande i nyttjande av resurserna. Man kan inte spara sig till goda resultat.

Ett exempel på hur Moderaterna helt och hållet missförstått tillitsbaserad styrning och ledning är Anna Vedins påstående ”Varför vi nu kombinera dem insatserna med mer specifika riktade insatser anpassade efter respektive skolas behov och förutsättningar”.

Socialdemokraterna har en pågående reklamkampanj med budskapet ”en lärare ska få vara lärare”. Låter det bekant? Jag tycker det låter väldigt liberalt. Men så är Liberalerna det parti som har störst trovärdighet inom skolfrågor. I Kungälv råder tystnad från (S). De hörs inte i debatten, det syns inte ett spår av deras politik i budgeten och faktum är att viljan att styra tillsammans med (M) har gjort att de kompromissat bort sig själva och sin politik. Socialdemokraterna har inte någon skolpolitik, de har till och med stulit en liberal valslogan.

Givetvis ska ansvariga politiker vara tillgängliga för dialog med fackförbund och oroliga föräldrar, men aldrig förr har citatet ”money talks” varit mer passade. Det är dags att sluta prata och börja agera! Säkerställ resurser så att eleverna uppnår betyg och se till att lärarnas arbetsmiljö prioriteras.

Matilda Jansson Liberalerna